Sabtu, 31 Disember 2011

TC ,Kuantan Trip

31 December 2011 -2 January 2012



Trip with bff since 2002 & with housemate ,dorang ikut balik kg aku aja asalnya saje nak makan buah kat kg aku musim buah memang hujung tahun,konon2 nak balik kl hari sabtu sebab ahad mesti jem kan ,x plan pon nak ke Tc.

Last  minute punya idea ni sue punya hal hahah,lepas bayar tol temerloh antara nak masuk simpang ke kuantan & kl sue bg idea jom pi kuantan nak coz kite masih ada cuti lagi,kitaorang pon cakap ok je no problem.So terus shoot pi kuantan.

Sampai kuantan petang dalam kul 2 macam tu ,kitaorang terus pi Tc & nak carik hotel tapi penuh coz malam new year kan ,puas jugak la mencarik hotel sib baik ada guest house ok la satu malam 150 kitaorang amik yang ada dua bilik.150 hengget share 4 orang baru 37.50 hengget ok sesangat.



Ina.Sue kitaorang berkawan since 2002,satu college 
3 of us shima,Ina & aku
budak mental hehehe housemate aku shima dak JB

















Lepas check in kitaorang terus lepak Tc ,bergambo bagai,hehehe,nampak gelap pulak masa ni maybe banyak berjemur kot hahaha.







Malam pon lepak kat Tc tunggu countdown ramai orang siot,kitaorang lepak sampai kul 12.30 je semak ngan budak2 rempit main motor kitaorang balik lepak kat bilik menyembang sampai ke pagi.





selekeh gile sebab x plan nak bercuti ni sume baju basahan sedeey..



Bangun kul 11 sebab tido lambat kan semalam,siap2 check out kul 12 ,sebelum balik siap pose kat depan umah guest house.Kul 1 carik makan kat erea kuatan & kul 2 terus balik KL.



sebelum gerak pose dulu




Isnin, 4 April 2011

Waterfall Serendah,Rawang


03 April 2011



Kitaorang x plan sangat pon coz takut tak jadi,main ajak2 je sape yang free sabtu jom follow mandi air terjun kat serendah,kebetulan air terjun ni belakang rumah sue je hahaha.Persekitaran kat sini ok bersih sangat coz x ramai yang tau kat sini ada waterfall.

  

Masa kitaorang pi ni x ramai sangat orang, so port yang kitaorang dapat pon cantek bawah pokok lagi,sue bawa mak & adik2 dia,kak zaty satu family die angkut,mel ngan housemate die si angah,aku biasa lone ranger , boy pon lone ranger .

 

 

Part yang kalako kitaorang berlumba makan durian si boy konon2 x makan durian alih2 tengok kitaorang makan die pon bantai & die pulak yang makan pling banyak hahaha.

 

Kitaorang bawak pot luck & goreng sosej ,nugget kat sini rumah sue kan belakang waterfall ni je angkut la dapor sue sume bagai heheh..

 

Melepak dari kul 12 sampai 4 petang,tak tau la bila lagi nak ber picnic bagai macam ni coz masing2 sibuk memanjang kalau plan tu x payah cakap la beratus2 plan sume x jadi bila unplanned jadi la pulak .



mel membako ikan sib baik sedap mel

pose selepas kekenyangan hahah


kelaparan masing2 time ni da kul 1 lebih



       Kalau tengok balik pic2 ni keding nau aku masa ni huhu,xpe la janji sihat & cantik..cantik???? cantik ke?? oppssttt ..hahaha


 
mandi manda


misi menanam onding
melantak durian






Sabtu, 1 Januari 2011

My Self

Cerita Tentang Aku








Macam nampak kasar kan bile aku mengunakan ganti nama diri tu as aku, tapi kalau letak saya macam baik sangad , letak i gedik pulak , ok kan letak aku imagine cakap aku tu ngan tune yang lemah lembut gitu hehehe..

Aku anak bongsu dalam 9 adik beradik, aku ada 7 kakak dan seorang abang, mak ngan ayah masih sihat , bersyukur sangat2 aku tergolong dalam family yang sangat2 memahami aku,manja???yep aku memang manja dengan mak ayah aku well bongsu kan hehehe,tapi aku jenis berdikari aku x suke bergantung harap ngan family,aku dok hostel dari form 1 sampai form5
habis SPM aku da sambung belajar kt KL amik Jurusan Hotel & Management.

Huuuuuuurm,aku ni seorang yang happy go lucky nye person dalam erti kata lain mesra alam, pada yang tak kenal memang akan cakap aku sombong , tu la sape soh judge awal2 kan,dalam masa yang sama berangin cepat sangat naik angin tapi aku cepat cool, aku x suke marah2 jenis memang x suke gado la tapi jangan carik gado ngan aku sebab aku nye mulut kalau da start gado cam puaka tebing biru tau hahahaha .

Sekarang umor aku da 27 tahun, cepat nye masa berlalu , rasa baru je habis form 5 hehehe, habis belajar aku start keje hotel masa start keje ni umur aku 20 21 kot x hengat sangat da tapi tak sampai setahun pon borink arr keje ada shift, try pulak keje sales wooow tak sangka aku ada skill as a sales person, keje sales ni paling seronok coz keje ngan company Jepon Miraistar Marketing Sdn Bhd, tak tau la wujud lagi ke x company ni hehehe..yang x boleh aku lupe pagi2 kena jogging yang x tahan pakai blazer & suite hahaha..mamposs..tapi seronok sebab company Melayu or Chinese x ada yang macam ni, habis jogging baca ikrar dorang, gurl2  college aku sume confirm 3 bulan aku amik masa 6 bulan sebab aku bukan jenis suke menghafal2 ni nak2 plak dalam bahasa Jepon kan memang leem la hahaha.Tapi sayang company ni bankrap tuk pasaran melayu.

So beralih pulak keje bidang back office ada rezeki kerja ngan CIMB mula2 kerja as a receptionist je, tapi berkat kesabaran aku dan sifat aku yang suke belajar benda baru big boss admin offer masuk back office wat keje admin cleark x sampai 5 bulan dapat offer keje as a admin assistant,dan x sampai 6 bulan aku dapat offer as a procurement assistant , keje ni memang kena sangaaaad ngan jiwa aku start keje CIMB awal tahun 2007 sampai 2010 , 2010 dapat better offer kat Abacus Malaysia, aku join abacus 2 years dapat offer jadi Executive procurement & Building Maintenance so till now aku kat Abacus ni.

Insyaalah kalau ada rezeki memang nak stay je kt Abacus ni tapi kalau dapat better offer lagi mybe aku try company baru .






New Thing's




Saje try buat benda baru mengarang hehehe padahal masa sekolah cukup x suke dengan penulisan, sampai sekarang aku x boleh lupa ngn Cikgu Hasmah Mat Nasir, panggil aku pesan ending penulisan jangan letak 'dan lain-lain' guess what esok aku buat "dan sebagainya " hahahaha, Cikgu tu nak marah pon x jadi die tergelak besar hahaha.

Aku memang kira ngam2 kalau 300 patah perkataan 300 patah perkataan la aku tulis, kalau 550 aku kire ngam2 sebab aku x minat langsung menulis2 ni aku bukan minah jiwang nak ada diary2 ni memang x akan ada la.Satu kess yang x ley lupa aku ngan bff masa sekolah nama die Za siap skodeng & curik diary Ain bukan nak buat apa saja nak tau pe la yang minah ni dok tulis hahaha uols jangan buat tau tak baik mencurik baca diary orang tapi tu masa sekolah tengah nakal tu yang menjadi ajaa hehehe :p .To Ain sorry kitaorang x say sorry sampai skang takut ko marah do...hahaha..

Suke sangat ngan blog Cik Epal & Yuyu Zalika coz dorang nye strory best2 blog pon cantik je nak kena belajar ngn someone yang teror blog ni, tapi mampu ke ???

 Sekarang tetiba nak mengarang pulak , x invite sape2 pon nak baca. tapi kalau nak baca & nak komen silekan boleh aku belajar kan, tapi pada yang x suka x payah amik port ok.
Wassalam..