Sabtu, 1 Januari 2011

My Self

Cerita Tentang Aku








Macam nampak kasar kan bile aku mengunakan ganti nama diri tu as aku, tapi kalau letak saya macam baik sangad , letak i gedik pulak , ok kan letak aku imagine cakap aku tu ngan tune yang lemah lembut gitu hehehe..

Aku anak bongsu dalam 9 adik beradik, aku ada 7 kakak dan seorang abang, mak ngan ayah masih sihat , bersyukur sangat2 aku tergolong dalam family yang sangat2 memahami aku,manja???yep aku memang manja dengan mak ayah aku well bongsu kan hehehe,tapi aku jenis berdikari aku x suke bergantung harap ngan family,aku dok hostel dari form 1 sampai form5
habis SPM aku da sambung belajar kt KL amik Jurusan Hotel & Management.

Huuuuuuurm,aku ni seorang yang happy go lucky nye person dalam erti kata lain mesra alam, pada yang tak kenal memang akan cakap aku sombong , tu la sape soh judge awal2 kan,dalam masa yang sama berangin cepat sangat naik angin tapi aku cepat cool, aku x suke marah2 jenis memang x suke gado la tapi jangan carik gado ngan aku sebab aku nye mulut kalau da start gado cam puaka tebing biru tau hahahaha .

Sekarang umor aku da 27 tahun, cepat nye masa berlalu , rasa baru je habis form 5 hehehe, habis belajar aku start keje hotel masa start keje ni umur aku 20 21 kot x hengat sangat da tapi tak sampai setahun pon borink arr keje ada shift, try pulak keje sales wooow tak sangka aku ada skill as a sales person, keje sales ni paling seronok coz keje ngan company Jepon Miraistar Marketing Sdn Bhd, tak tau la wujud lagi ke x company ni hehehe..yang x boleh aku lupe pagi2 kena jogging yang x tahan pakai blazer & suite hahaha..mamposs..tapi seronok sebab company Melayu or Chinese x ada yang macam ni, habis jogging baca ikrar dorang, gurl2  college aku sume confirm 3 bulan aku amik masa 6 bulan sebab aku bukan jenis suke menghafal2 ni nak2 plak dalam bahasa Jepon kan memang leem la hahaha.Tapi sayang company ni bankrap tuk pasaran melayu.

So beralih pulak keje bidang back office ada rezeki kerja ngan CIMB mula2 kerja as a receptionist je, tapi berkat kesabaran aku dan sifat aku yang suke belajar benda baru big boss admin offer masuk back office wat keje admin cleark x sampai 5 bulan dapat offer keje as a admin assistant,dan x sampai 6 bulan aku dapat offer as a procurement assistant , keje ni memang kena sangaaaad ngan jiwa aku start keje CIMB awal tahun 2007 sampai 2010 , 2010 dapat better offer kat Abacus Malaysia, aku join abacus 2 years dapat offer jadi Executive procurement & Building Maintenance so till now aku kat Abacus ni.

Insyaalah kalau ada rezeki memang nak stay je kt Abacus ni tapi kalau dapat better offer lagi mybe aku try company baru .






New Thing's




Saje try buat benda baru mengarang hehehe padahal masa sekolah cukup x suke dengan penulisan, sampai sekarang aku x boleh lupa ngn Cikgu Hasmah Mat Nasir, panggil aku pesan ending penulisan jangan letak 'dan lain-lain' guess what esok aku buat "dan sebagainya " hahahaha, Cikgu tu nak marah pon x jadi die tergelak besar hahaha.

Aku memang kira ngam2 kalau 300 patah perkataan 300 patah perkataan la aku tulis, kalau 550 aku kire ngam2 sebab aku x minat langsung menulis2 ni aku bukan minah jiwang nak ada diary2 ni memang x akan ada la.Satu kess yang x ley lupa aku ngan bff masa sekolah nama die Za siap skodeng & curik diary Ain bukan nak buat apa saja nak tau pe la yang minah ni dok tulis hahaha uols jangan buat tau tak baik mencurik baca diary orang tapi tu masa sekolah tengah nakal tu yang menjadi ajaa hehehe :p .To Ain sorry kitaorang x say sorry sampai skang takut ko marah do...hahaha..

Suke sangat ngan blog Cik Epal & Yuyu Zalika coz dorang nye strory best2 blog pon cantik je nak kena belajar ngn someone yang teror blog ni, tapi mampu ke ???

 Sekarang tetiba nak mengarang pulak , x invite sape2 pon nak baca. tapi kalau nak baca & nak komen silekan boleh aku belajar kan, tapi pada yang x suka x payah amik port ok.
Wassalam..