Jumaat, 13 April 2012

REDANG TRIP



31-3-2012 to 3-4-2012

Yeaah holiday time,aku kenal ngan conna masa sama2 pi interview stewardess untuk ETS KTM 2010,since tu kitaorang berkawan x pernah jumpa lepas tu tp kitaorang still contact true email, Actually kitaorang dua2 dapat kerja tu tapi entahla macam x minat pulak sebab tengok ada shift hahaha,nak dijadikan cerita conna ajak pi holiday sesama kat Redang tuk 3 hari 2 malam aku x pk panjang pon terus cakap ok,kitaorang pegi 4 orang conna ajak kawan die Ej ni class mate die masa dorang belajar kat Unisel College & Ej pulak bawak Nani classmate die masa sekolah rendah.


Walaupon first time jumpa Ej & Nani kitaorang terus ngam ,kepala sama2 weng & ley masuk ,bas nak ke jety Merang kul 12.00 malam kitaorang amik bas last sekali,sebab nak sampai sana subuh senang kan x payah nak tunggu lama2.Naik bas kat terminal Putra.Excited nak naik bas coz nampak bas baru 2 tingkat sekali bukan bas tu daa..bas lain luo nampak ok masuk ooo minaaahh hahaha..tapi ok la seat sume ok,tapi sayang aircond bas tu sejuk sangat & air aircond asyik turun je,nasib malang tol da la aku kat tepi tingkap lencun siot si conna x habis2 gelakkan aku hahaha,ingat aku sorang je lencun sekali Nani pon sama daaa hahahah.

 

Sampai terminal Kuala Terengganu dalam kul 6 pagi, sampai sana kitaorang pi travel agency yang kitaorang amik pakej ni x mahal pon sorang dalam 350++  so boleh la tido mandi solat bagai dulu kat homestay yang diorang provide,bas ke jetty Merang sampai kul 7.30 pagi,dari terminal ke jetty tu x sampai pon 1/2 jam.Naik bot nak ke Redang Pelangi Beach Resort dalam 45 minute.


muke seposen baru sampai kat terminal KK

sempat pose di Jeti Merang


dalam kul 11 kitaorang sampai ke Redang Pelangi Beach Resort, sampai check in dulu, then terus lepak masuk bilik terus membungkang tido sebab penat kan, first xtiviti snorkelling petang tu kul 2 kitaorang x join coz masing2 kepenatan,kitaorang bantai tido sampai ke petang,petang baru melepak kat tepi pantai amik angin & snap2 picca.




view dari penginapan kitorang


First day xtiviti melepak kat tepi pantai & semestinye sesi berpicca hehehe, kebetulan ada foreigner dari Singapore tolong amik gambo kitaoarang ,tu yang gambo cantik je ekekeke.






 

Second day xtiviti pagi2 kitaorang da bangun awal pi breakfast ,buffet breakfast or buffet dinner  kat sini ok sedap walapon simple je dish dorang provide,lepas breakfast tunggu boat datang untuk pi snorkelling,kul 9 sampai 12 xtiviti snorkelling ni seronok main air sun burn jangan cakap la  hitam sume hahaha walapon pakai sunblock sun burn jugak .







kami ej,nani,aku & conna

Night xtiviti kitaorang x de wat pape pon just melepak je, hari sabtu malam minggu pelangi beach resort memang happennning sebab sume guest2 dari resort2 yang berdekatan datang melepak kat pub pelangi ni tu yang happening ,kat Laguna Redang pon ada pub tapi x tau la kenapa dorang suke lepak kat pelangi resort ni.

Third day xtiviti snorkelling jugak  tapi tempat lain la x ingat la apa nama2 tempat snorkelling tu, hari ke 4 da nak balik check out kul 12 tenghari naik bas kul 1 sampai KL dalam kul 5 camtu sebab jalan jem,Kitaorang berpisah kat terminal & balik rumah masing2 .

 

Next holiday Cameron Highlands wait for the  Next Update watch out :)