Sabtu, 23 November 2013

Surprised Besday Part for En. Tunang

22 December 2013

Dalam ic en tunang birthday die 19-01 tapi hakikatnye die dilahirkan 14-12 sebab en tunang ni lahir 7 bulan,Aku plan nak wat surprise besday party untuk die, plan ngan member2 cakap saje nak karoks reramai alang2 Shahril turun KL,Rill ni payah nak turun KL coz die kat lumut lagipon duty as army ni payah x tentu die nye schedule ,pape pon thanks rill sanggup turun dari Lumut.

 

Lin & Oyie merupakan orang kuat yang tolong rancang sume ni kalau x ada dorang payah jugak aku nak settle sorang,Oyie bawak Zam & kawan die sorang lagi untuk memeriahkan lagi malam tu ,Lin pulak bawak kawan die Fox ,sore Fox teruje kitaorang ok besh sangad,x rugi import penyanyi hahaha.

 

 

 

Bersama orang kuat 

Aku wat kt Microphone Pandan Indah je ,kebetulan masa ni aku dok kat erea sini ,amik bilik VIP untuk 20 orang satu jam dalam 130 hengget kebetulan aku ada member kad so dapat la discount 30%.Aku amik 3 jam coz kalau amik 1 jam memang x cukup dorang ni sume kaki melalak hahaha.

 

Karoks start kul 10 malam ,kitaorang karoks macam biasa,kul 12 da plan ngan waiter kat situ pasang lagu birthday & hantar cake sayang moment hantar cake x sempat nak snap hahaha.En tunang memang surprise gile masa ni coz die x sangka yang aku plan sume ni die ingatkan karoks je.

 

 

 

Thanks fox sudi datang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muke En Tunang yg teruja nak potong cake hahaha

 

 

Habis sume orang disuap cake malam tu paduhal tu besday die hahaha, en tunag en tunang.

 

 

 

 


 

 


 

 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thanks to Lin yang sponsor cake, design cake bye rill ,ade je idea si rill ni hahaha

 

 

 

 

 Sebelum balik sempat buat photo session hahaha,habis karoks kitaorang mengeteh area rumah Fox kat cheras.Melepak sampai kul 5 pagi .Thanks to all coz sporting sangad malam ni .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 

 


 

 


 








Ahad, 20 Oktober 2013

Engagement Day

 16-10-2013

16-10-2013 hari pertunanngan aku ngan die, niat memang x nak bertunang tapi mak aku ngan parents die beria2 nak jugak kitaorang bertunang,ikutkan die x nak coz die pernah bertunang bercinta bagai 7 tahun dengan ex die tapi x kemana da x ada jodoh nak wat macam mana.Tapi atas desakan family die akur dan kitaorang bertunang jugak..

Kami satu sekolah tapi seyesly masa sekolah kami x pernah bercakap , setakat kenal macam tu je..aku kenal die sebab die couple ngan budak kelas aku, masa tu x suke sangat tengok die sbb die feeling2 good2 gitu hahaha.. X sangka sekali berjodoh hahahaa..First meet April 2013, Kami berkawan lebih kurang dalam 6 bulan x ada bercinta pon kawan2 macam biasa je,berjumpa pon jarang coz die stay kat kg aku kat kl, bulan 10 rasmi bertunang .Masa bertunang bohong la kalau cakap x bergadoh, bergado saje kerja kitaorang hahahaha.. tapi kalau da jodoh tu gadoh macam mana sekali pon tetap bersama ..

 
Tapi satu cerita yang aku tak sedap dengo lepas aku bertunang Ex Tunang die  meroyan cakap macam2 kat wall fb die aku tau pon dari anak2 buah itupon after few days bertunang baru dorang cerita siapa Ex Tunang tu,aku tak amik port pon sebab fikir that girl x matang perlu ke meroyan2 kat fb cakap bukan2 pasal ex sendiri pada aku kalau kite burukkan orang yg pernah kite sayang sama macam kite burukkan diri kite sendiri.Yang paling aku tak boleh terima bila da putus nak ungkit macam2,kutuk macam2,padahal masa bersama orang yang dikutuk ni la banyak menolong ,Well manusia memang macam tu, tapi aku lain sikit aku punya pendapat  bila relationship over its over x perlu nak ungkit lagi nak cakap hukum karma la apa karma laa,melainkan kalau lepas over ada story yang x sedap contoh ex kite tuduh kite gelapkan duit die 100k ke , bagi die nasi kangkang ke tu ok la nak marah2, da bertahun kot putus tunang still x ley accept do no y,agak2nye da tuuut..opsttt...x baik burukkan orang,tapi pelik jugak biasa tengok kawan2 putus tunang xde la meratapi macam minah ni da macam orang mati laki.Lantak ko la naaaak x koser nak amik tau.
Aku letak soal jodoh pada ketentuan tuhan kalau die jodoh aku die tetap hak aku, kalau x ada nak buat macam mana pon x kan ada jugak.Dalam kata erti lain percaya pada qada' dan qadar..
Share Skit Pic Masa Bertunang, Simple Sesangat Hiikss...
 

 

 

 

 

 

 


 



 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Berpose with Sibling's

 

 

kak ngah je yang x ada huhu

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terima kasih mak for everything

 

 

 

 

Bersama en tunang

 

 

 

 

Thanks bff sudi datang dari KL 

 

 

 

 

 


Jumaat, 27 September 2013

Penang Trip

18-20 September 2013

Yippie holiday time, kali ni kite ke Penang,kitaorang gerak dari KL kul 8,kali ni save trip coz sedara mara Nani ramai kat Penang.Kitaorang x book hotel pon just stay kat rumah cousin & makcik Nani.First Night kitaorang stay kat rumah cousin Nani kat Batu Fringghi,sampai petang dalam kul 5 camtu sebab sebelum tu ronda2 Penang dulu Ronda la sangat paduhal salah masuk masa nak naik Penang Bridge tu hahaha.

 

Malam kitaorang kuar pi dinner kat Medan Selera Gurney , makan macam2 kenyang x henggat nye.



pusing2 plaza gurney
sampai je snap pic dulu hahaha





makan2 time




sempat pose kat cool blog masa ni kehasusan yang teramat

Lepas makan cousin Nani bawak kitaorang jalan2 pusing town,esok pagi pegi rumah makcik Nani kat Permatang Langsat ,Kepala Batas Penang pi umah tok wan Nani jugak,tapi kitaorang stay rumah makcik Nani sebab die single mother anak2 die pon pompuan so selesa skit kan .Pagi kul 10 da merayau pi bendang naik basikal, pastu naik motor pulak round2 kg.

 
mula2 aku bawak nani pastu tuko nani pulak bawak aku semput bawak nani nih  hahaha
 
 

Nani punya idea nak bergambo ala2 perempuan melayu terakhir kat bendang ni,udah x pasal berkain batik semuanya nasib baik ada Mira cousin Nani yang ajor kitaorang pakai kain batik & jadi photogarapher tuk kitaorang,x pernah dibuat dek orang bergambo tengahari buta hahaha.




pehal la aku time ni sopan nau nau hikss





cantik pic ni credit too nani coz bg idea ni
 

Da penat bergambo balik rumah lepak umah tok wan nani makan2 petang pi masuk Kedah sat jumpa nenek Nani belah ayah die pulak,kul 10 malam gerak balik permatang langsat,sampai mandi terus tido penat .Esok pagi da gerak balik KL.

Sebelum balik sempat menggila berpose bagai hahaha,makcik nani masakan nasi ayam tuk breakfast time kasih makcik nanti kitaorang dating lagi ye,hehhee.

 
 
 

 

Sampai KL dalam kul 2 camtu,aku & Ej wat surprise besday tuk Nani kebetulan besday die 16 September .Kitaorang celebrate besday die kat The Ship jalan sultan ismail,Happy Belated Besday Nani.

 



Dalam kul kul 4 lebih kitaorang balik ,seyesly x penah jemu pi Penang coz makanan2 sedap2 kat Penang ni.See u again penang .

 



Rabu, 26 Jun 2013

Suprise Birthday Party for Me Thanks My Bff

22 June 2013 , 23 June 2013 & 24 June 2013.
 
 

Surprise besday party for me ?? OMG teruje sangad,thanks to lin & hubby abg chem,echam & nizam coz celebrate besday kite,kebetulan besday echam & aku satu hari je beza,aku nye besday 20 june echam pulak 19 june. So lin & nizam sambut kitaorang punya besday sekali.Sayang time ni Oyie & Rill x dapat turun sebab duty malam .

 

Ingat kan sesi karoks macam biasa je rupanya2  celebare besday aku ngan echam yehaaaa,thanks guys terharu sangad tau,sebab kuar macam biasa pi lepak makan pastu kata nak karoks mana la tau coz 20 haribulan dorang da wish besday so ingat xde pape da la kan, x kesah pon kalau x celebrate pada aku wish tu pon da cukup bukan senang nak wat orang ingat kite nye besday kan.

 

Celebrate kat New Way karaoke ss17 Subang sedey kat sini lagu x update banyak lagu cina ,pastu sound system jap2 problem hahaha nasib2  harga lebih kurang Red Box pulak tu tp service hampeh so korang x payah pi New way kat sini ok.Tapi x kesah pon kitaorang bukan nak nyanyi sangat more to menyembang.

Start karoks kul 11 habis kul 1,pastu terus balik sebab esoknye Nizam keje,pape pon thanks guy tuk malam ni.Seyesly appreciate sangat2.


meriah macam2 color hehe
terkezut coz tetiba nizam nak suap kek ,malu kitew :p
 
 

Keesokan harinya surprise dari Ej & Nani pulak,rezeki murah sangat2 besday tahun ni Alhamdulilah,dorang belanja makan kat Victoria Station Ampang.Siap belikan present lagi,thanks uols lurve uols sooo muuuah.Mula2 kata nak makan kat medan selera tanjung alih2 pusing bawak pi Victoria Station ni.Hurm..Berjaya ok korang punya penipuan maks tertipu hahaha.


yehaaa dapat handbang Vincci

Isnin 24 masuk opis dapat present dari management pulak, pastu lunch budak2 department belanja makan buffet kat Hotel d'Palma Ampang, the best ever besday celebration I had for 2013 year.Amiin.




present from management




sedeh cake x sedap macam da lama tp free punya pasal hantam sajalah hahaha