Jumaat, 27 September 2013

Penang Trip

18-20 September 2013

Yippie holiday time, kali ni kite ke Penang,kitaorang gerak dari KL kul 8,kali ni save trip coz sedara mara Nani ramai kat Penang.Kitaorang x book hotel pon just stay kat rumah cousin & makcik Nani.First Night kitaorang stay kat rumah cousin Nani kat Batu Fringghi,sampai petang dalam kul 5 camtu sebab sebelum tu ronda2 Penang dulu Ronda la sangat paduhal salah masuk masa nak naik Penang Bridge tu hahaha.

 

Malam kitaorang kuar pi dinner kat Medan Selera Gurney , makan macam2 kenyang x henggat nye.



pusing2 plaza gurney
sampai je snap pic dulu hahaha





makan2 time




sempat pose kat cool blog masa ni kehasusan yang teramat

Lepas makan cousin Nani bawak kitaorang jalan2 pusing town,esok pagi pegi rumah makcik Nani kat Permatang Langsat ,Kepala Batas Penang pi umah tok wan Nani jugak,tapi kitaorang stay rumah makcik Nani sebab die single mother anak2 die pon pompuan so selesa skit kan .Pagi kul 10 da merayau pi bendang naik basikal, pastu naik motor pulak round2 kg.

 
mula2 aku bawak nani pastu tuko nani pulak bawak aku semput bawak nani nih  hahaha
 
 

Nani punya idea nak bergambo ala2 perempuan melayu terakhir kat bendang ni,udah x pasal berkain batik semuanya nasib baik ada Mira cousin Nani yang ajor kitaorang pakai kain batik & jadi photogarapher tuk kitaorang,x pernah dibuat dek orang bergambo tengahari buta hahaha.




pehal la aku time ni sopan nau nau hikss





cantik pic ni credit too nani coz bg idea ni
 

Da penat bergambo balik rumah lepak umah tok wan nani makan2 petang pi masuk Kedah sat jumpa nenek Nani belah ayah die pulak,kul 10 malam gerak balik permatang langsat,sampai mandi terus tido penat .Esok pagi da gerak balik KL.

Sebelum balik sempat menggila berpose bagai hahaha,makcik nani masakan nasi ayam tuk breakfast time kasih makcik nanti kitaorang dating lagi ye,hehhee.

 
 
 

 

Sampai KL dalam kul 2 camtu,aku & Ej wat surprise besday tuk Nani kebetulan besday die 16 September .Kitaorang celebrate besday die kat The Ship jalan sultan ismail,Happy Belated Besday Nani.

 



Dalam kul kul 4 lebih kitaorang balik ,seyesly x penah jemu pi Penang coz makanan2 sedap2 kat Penang ni.See u again penang .