Selasa, 25 November 2014

Abacus Teambuilding & Annual Dinner 2014

21-23 November 2014


Abacus teambuilding tahun ni buat kat Penang,Hotel Bay View ,Batu Feringghi,masa ni  aku preggy 2 month's,Husband 50-50 nak bagi pi ke tak takut sebab kandugan masih baru,tapi Alhamdulillah so far aku x mengalami apa2 alahan yang teruk,setakat muntah tu biasa la.Puas jugak nak pujuk husband sib baik dia bagi akhirnya.

 

Kebetulan kak Asmalila department sdd pon preggy 3 months die pon ok je xde pape,atleast aku de geng ibu2 mengandung kan hehehe.So aku decide pegi jugak lagipon last Abacus buat teambuilding masa aku mula2 masuk 2010.Rasa ralat kalau  xpi, lagipon seyesly aku ok & kandugan pon ok.

 

Kitaorang naik bas berkumpul depan office kul 8, hubby hantar pagi tu,sampai ke tangga bas risau tol die, thanks abg coz care sangat2 about your wife, of course kena care kalau x mau aku merajuk hahaha.

 

Kitaorang gerak dari KL kul 9 sampai penang kul 4 camtu,biasa la jem kan time office our kot masa sampai penang bridge tu.Alhamdulillah dalam perjalanan aku x mengalami apa2 alahan,staff yang satu bas aku semua care sikit2 tanya aku ok ke x.

 

Sampai hotel kitaorang daftar dulu,sebelum pergi memang da decide nak dok ngan sape aku dok ngan ex boss aku kak zaty hehehe.Teambuilding ni under Comfori so everything dorang yang buat.Lepas daftar kitaorang dapat baju group masing2 group pon da ditentukan awal, aku in yellow team,go yellow,go go...hehehehe..



sesi pendaftaran


Kul 5 masuk bilik hotel,rest & tunggu dinner buffet jew, malam ni free & easy so melepak je la, aku ,kak zaty & kak nani pi jalan2 masuk hard rock tengok apa yang patut.Lepas jalan2 balik hotel terus membongkang tido.

First day session bangun awal breakfast kul 8 coz kul 9 start sesi da,aku x join sangat sebab preggy kan.join mana yang mampu je, tapi seyesly xtiviti memang best,yang aku ingat ulat gonggok hahaha coz masing2 mengeluh lepas tu kata sakit pinggang.Aku join sesi buat baju pakai kain  jew yang lain2 kena lari2 bagai so aku x join la.Aku dok kat tepi je ngan kak Asmalila.




yellow team


Axtiviti habis kul 5,siap2 tuk dinner coz Annual Dinner start kul 8,harap2 dapat grand lucky draw la konon tapi x dapat kuikuikui.Theme Annual Dinner kali ni Hawaian,Performance sume dari staff da tahu macam biasa It akan menang coz dorang happening.Dinner habis kul 11.30,balik bilik tido coz esok ada satu sesi lagi.


CSD & knowledge management & training

 


member kamceng baik punya heheh
pose dulu





Second day session lepas breakfast main tepuk jepun ,all sesi suma dalam ballroom jew,sib baik da x keluar kalau x masing2 fengsan coz semalam nye xtiviti sakit badan dorang kata x hilang lagi hehehe.Sesi habis kul 11 coz nak pi pusing2 Penang & carik jeruk Pak Ali, ni ikut masing2 sape nak pegi2 yang x nak pegi ley melepak kat bilik.Aku ngan geng2 melepak kat swimming pool teman kan dorang mandi aku melepak kat tepi je coz baju swimming x ada.


Kul 12 lunch ,kul 1 lebih kitaorang da gerak balik KL,sebelum naik bas ada sesi bergambo macam2 pose ada aku amik yang mana aku bekenan je heheehe.sampai KL kul 8 malam,penat ya ampun huhuhu.

Agak2 tahun 2015 ada lagi x teambuilding?? rasa macam x ada je hahaha..opsttt...


tetiba aku menyelit hahaha.. busyra ,intan & zarina dorang sdd dept

Abacus staff with corporate shirt



suke suki pose hahaha

Selasa, 2 September 2014

Niece Wedding August 2014

Congarats eqien ,selamat pengantin baru semoga kekal hingga jannah,cantik sangat pelamin coz style ala2 frozen gitu,majlis berjalan lancar malam siap ada joget ngan kugiran lagi,sayang video malam tu aku x amik dari anak buah.

Eqien ni anak buah sebelah my husband , anak kak long yang sulung.
Theme warna hijau epal, tapi aku ngan hubby x pakai coz kitaorang x sempat nak cari hijau epal sorry eqien x sama color,tapi x kesah yang penting majlis meriah ok.
The Moment of Eqien Wedding

pelamin ala2 frozen seyesly cantik


malam akad nikah







Family Photos's
awat laki den pejam mata hahaha


3 couple's



sweet gitu














Sabtu, 30 Ogos 2014

First Aidulfitri as Husband & Wife

28 July 2014

Teruja sangat menyambut hari raya tahun ni coz da jabi bini orang,first beraya di rumah mertua,malam raya memang wajib ada takbir raya kat rumah ni.Menu wajib mestila ketupat nasi & kari ayam mil.


Tak best sebab baju raya kitaoarng x sama colour jenuh nak carik baju melayu hijau lumut,alih2 husband cakap x kesah la janji hijau.Bab baju memang x semangat nak pakai huhuhu.


Malam raya memang tido lambat sebab menyembang ngan kakak ipar & anak2 buah ,kebetulan masa ni sume balik ,meriah sangat.Pagi raya selepas solat raya sesi bermaaf2an ,sayu sangat time ni,xley lupa saat pertama cium tangan hubby memohon keampunan.

Selak jugak aku menangis entahla rasa cam sedih sangat huhuhu,ada buat salah pon ye sebab aku memang kaki menjawap thehehe.


Mengila Pose di Rumah MIL






ni kt rumah my parents

Di sebab kan rumah parents aku ngan rumah mil dekat 15 minute je, petang kul 2 aku balik beraya rumah parents aku pulak,menu wajib kat rumah parents aku lemang & rendang ayam vs daging memang tiap2 tahun ada, yummy...kebetulan member2 sekolah datang beraya.Yang klakor x pernah di buat dak orang first day raya pi karoks hahaha sabo je la.

Tapi xlama la coz raya kan, kul 7 sebelum manghrib kitaorang balik hehehe.



Korang jangan buat macam kitaorang tau raya pi karoks hahaha,karoks ni pon sebab rill & oyie yang ajak coz dorang susah nak dapat cuti raya nak jumpa pon bukan senang da alang jumpa pe lagi karoks la .





Rabu, 16 Julai 2014

Iftar with Travel Buddies & Suprised Birthday Celebration

15 July 2014

Lama gile x melepak ngan travel buddies ni, so kitaorang plan 10 July jom hangout & iftar sesame,kitaorang pegi 2 kereta.Sampai restaurant Nelayan Gombak dalam kul 6 lebih.Puas jugak mencarik restaurant ni coz sebelum ni kan kat Titiwangsa .Rupanya yang kat Titiwangsa tu da tutup.

 

Tempat da di booking awal, so sampai je da dapat meja ,sambil tunggu waktu berbuka menyembang la macam2 topic al-maklumla lama x jumpa,meja kitaorang paling havoc hehehe.Sib baik bulan Ramadhan kalau x rasanya lagi havoc.

 

Buffet nye ok la sedap la jugak , price x sure sebab masa ni Ej & Nani yang belanja katanya sempena besday yang dorang x sempat nak sambut ritu.Alhamdulillah rezeki.

 

Sambil menyembang sambil amik makanan sampai la time berbuka,salute kat Chandra die pon berpuasa moga2 tebukak pintu hati die nak masuk Islam coz die ada bagi tahu kitaorang yang die nak belajar bab agama Islam lagipon kakak ipar die orang melayu,tu yang buat die lagi confident nak belajar bab bab agama Islam ni,Semoga di permudahkan ye Chand.






pose nakal dari arna,yunn& anna hahhaa


Berbuka time biasa la makan2 jugak menyembang2 jugak,makan sampai kul 8 lebih.Kat restaurant ni toilet & surau die ok ,so xde masalah nak solat .Habis makan kul 8 lebih ingatkan nak balik terus rupanya dorang wat surprise celebrate besday aku,for sure la terharu walaupon da lepas kan .Appreciate sangat2 guys luv uols ..muwacssss..





lurve this pic



Rasa nak menangis pon ada tau seyesly happy sangat ,habis celebrate besday kitaorang terus balik coz maising2 penat kan ye la nama pon bulan puasa.Bawak balik cake x sampai sehari da habis coz en husband yang habiskan hahaha.

Thanks guys one again


Selasa, 8 Julai 2014

Siapa Yang Stalk Siapa???

 


Alkisah..

 

Status yang aku update di fb 16 June



"Watch your mouth gurl ..no need to wish bad for someone's happiness.. please bear in mind...he was your past... move on and accept the fact !! "


Update ni terjadi bukan sebab aku terbaca kisah2 karangan sedih si die ,niat x de pon nak baca tapi coz of comments from sister's die tu yang buat aku baca sume2 karangan2 die,the truly is most of the karangan2 tu banyak cerita pasal hubby aku,tapi aku x kesah pon sebab tu kisah silam die ,die nak meratapi macam orang mati laki pon itu hak die,cuma yang aku x suke ngan komen2 sister's die,Tu yang keluar status tu,x lama kuar status tu die update lagi karangan2 die ,aku suke tengok & baca coz dari karangan2 die tu aku ley nilai die ni jenis macam mana ..sayang sister's nye tudung& baju je labuh tapi mulut adoii..opssttt bak kata ustaz kalau mulut yang x elok tegur mulutnya bukan baju tapi pada aku kalau baju & tudung labuh tapi mulut cam haram x guna jugak hahaha.

 

Pada korang la kan kalau die x stalk aku  macam mana die boleh tau & kuo lagi karangan2 die tu,for sure la bff die yang inform ,so Nampak sangat bff die ni yang kepochi sebenarnya,bff die ni friend ngn aku kat fb,seingat aku ,aku x ada send friend request kat minah ni tapi x tau la ,aku noticed when's she PM me say thank you coz add die,& cerita la yang die kenal hubby aku da lama since 8 years bagai,aku layankan aje coz dari awal aku da tau everything about her & her bff tu dari hubby & anak2 buah.Bukan sekali dua aku kena kes macam ni aku x add tetiba da jadi friend,bukan aku sorang je ok ade prob macam ni kawan2 aku pon ada kess macam ni,lagipon aku tengok die friend dengan sume anak2 buah aku & hubby aku..hubby aku??? hahaha..motip sangad...so aku pk ok la friend je la.

 

Bermula dari ni la macam2 yang aku tengok hahaha,yang paling x best tetiba keluar satu pic kat insta die macam mana aku tau well aku lagi pndai stalk hahaha,cakap yang hubby aku dok call die no yang aku tengok looks like no telefon rumah or office & guess what time yang no tu call die & date tu sama ngan time aku ,hubby & bff aku tengok movie Transformer ...

 

Dari awal sampai habis cerita tu hubby memang x kuo2 dari panggung coz Transformer ni memang favourite movie die katanya.Aku & Ej je yang 2 3 kali kuo nak ke toilet hehehe.Nani pon sama x kuo2 padahal die da tengok dulu movie ni tapi coz lama x berdetim ber3 dia nak follow jugak, why??? die fikirkan hubby aku yang call die ,aku pon x letak 100% kepercayaan kat hubby aku & x menangkan hubby aku.Kalau dia salah dia tetap salah .Seingat aku before bertunang minah ni yang banyak send sms kat hubby aku menagih simpati mintak duit, aku ingat ayat die " "maaf la kalau saya menyusahkan awak " aku x amik port pon masa ni coz kitaorang xde apa2 ikatan pon lagi,yang haru aku yang tolong bank in kan hahahah kalau la aku tau macam ni mulutnya sumpah aku x hingin nak tolong,masa tu yang aku pk kalau hubby aku tu  jodoh aku  buat hal macam mana pon berjodoh jugak,lainla kalau da kawin macam skang ni memang aku investigate habis2.But seyesly  masa & date tu hubby aku ada sebelah aku ngah kusyuk tengok movie x kan hantu die pulak yang kuar call that gurl..hahaha...huurm...

 

Before aku make a decision aku akan kaji selidik dulu xde la membabi buta macam die ni je ada no call terus assume orang tu la ni la, aku call no tu tapi line macam bz memanjang aku double check ngan TM directory ,check date &time baru la pk nak wat pe,as a mention by operator TM no tu dorang check kat area Raja Chulan private no company or maybe house.

 

Aku share ngan hubby die bengang la coz die x buat,die up status kat fb die

 

Tunggu dan Lihat,


Nampak sangat her bff yang stalk kitaorang coz keluar lagi satu pic insta that gurl , marah2 & yang paling aku ingat ayat die Let Allah decide..la apa la,yang klakar her bff ni unfriend anak2 buah aku & aku last sebelum die update status kat fb says suka hati kawan dia la nak update apa nak tulis apa, yang pelik kenapa x unfriend hubby aku sekali ,Nampak nau kau punya agenda kan tapi masih sok2 suci berlakon ko la perempuan lindungan kaabah.Kalau ko best friend yang baik  ko x kan wat menda2 bodoh camni & x jadi kepochi , sepatutnya ko bagi support lagi kat kawan ko supaya die ley move on ni ko x ko pulak yang melebih2 mencanang .Macam ni ke seorang kawan baik???

 

Upadate yang paling aku rasa minah ni worse bila dia  cakap aku tak tau sape hubby aku evil bagai la,ko sedar x masa ko belajar siapa yang tanggung ko,siapa yang cuba ubah dress up ko dari kg gurl ke so so tu (macam indon je opstt  huhu) ,kalau da evil kenapa dari awal x ko tinggalkan die??? bertahan pulak ko sampai 7 tahun kan,tapi bila dipk kan balik patutla ko susah nak lupa  coz hubby aku yang kutip ko dari kg ajar camne nak hidup kt bandar kan yang sanggup berhabis duit tuk ko kalau ngan jantan lain ade ke yang nak wat macam tu kat ko??? itupon masih x sedar diri lagi nak mengutuk bagai orang yang da berhabis untuk ko...Masa die pujuk ko ajak ko balik bersama ngan die ko yang mati2 x nak cakap die x ada masa depan la apa la,pastu x habis2 meroyan mengadu domba kat alam maya ko tu macam ko sorang je yang pernah putus cinta or putus tunang .Pelik aku seyes pelik ngn perempuan macam ni,motiiippp sangad,Lepas tu story about debt kalau ada debt kenapa x mintak masa ko putus dulu perlu ke nak canang2 dalam wall alam maya ko tu??? orang macam ni aku call looser je.Just talk no action, kalau action pon with stupid action.


 Peduli apa aku ko nak tulis apa ,nak buat karangan apa,itu cerita ko kisah ko,ko nak taip beribu cerita pon ada aku kesah cuma jangan lancang sangat mulut tu berbicara tanpa usul periksa.What ever la both of you,malas nak pk da lantak ko la lepas ni nak mencarut apa bagai lagi kat wall2 korang tu.Setiap kali nak update sesuatu pk dulu jangan tunjuk sangat sifat keloloh tu yep.



Adiiooossss



- the prove that we watch movie together -








kalau x Nampak jugak date & time tu memang buta namanya!!









Isnin, 5 Mei 2014

Bangkok Trip


Mei 2014,2 months after married aku ngan bff  fly to Bangkok,insyaalah upcoming holiday indonesia ,gigih ngumpul duit ni hehehe,oversea la sangat padahal negara sebelah jiran aja hahahaa.masa ni baru2 kawin & kess MH370 hilang so husband 50-50 nak bg pi tapi planning nak pi bangkok ni sebelum kawin so nak x nak husband kena bagi jugak la , lagi pon payment sume da settle rugi sesangat kalau x pi.






So pi jugak la , naik flight kul 13.00Pm x ingat sampai kul bapa x salah flight 45minute je from KL to Bangkok,pi Bangkok sbb bff ade opismate kat sana so senang la nak bawak kitaorang jalan2 x yah nak amik tour guide bagai kan da save hehehe, planning tu penting ye kawan2.

Kitaorang naik flight kat KLIA 2,masa ni baru2 bukak besar & selesa sangat,Lin ditemani husband ngan anak die , aku en husband hantar,thanks abg antar sayang.

bonding time pon sempat welfie heheh

Kitaorang stay kat Tune Hotel Bangkok , area jalan Asoke Shumkvit area sini area oran kaya2 gitu huhuh, kire dekat area town la.Tapi hotel Tune tu hotel budget cam hotel Tune kt sini jugak just area Tune tu je kat area Shumkvit tu.








Kitaorang banyak makan seafood je sbb tak rasa was2 kalau yang lain tu memang x la, orang2 kt sana friendly tapi susah jugak nak berkomunikasi sebab x ramai yang boleh speaking.Tempat2 nak jalan2 tu banyak tapi amik masa nak pegi sebab satu tempat ke satu tempat tu amik masa yang lama lagipon traffic dorang sesak sangat2 nak ikut higway ok tapi tol mahal, so pegi mana yang boleh pi jew la.

banyak makan yg macam ni jew mostly seafod je yg kitaorang amik

First day sampai x keluar mana2  sangat just lepak kat shopping mall  Terminal 21 & kitaorang pusing2 jalan kat Asoke Shumkvit Road  ,kalau kat sana Terminal 21 ni ala2 Pavillion la, yang menarik kat Terminal 21 ni every floor die design lain2,yang aku ingat style Paris ,Istanbul & Korea je yang lain x ingat sorry hehehe... sebab tu die nye tag line ( The Whole World Is Here).Sepanjang jalan kaki kat Asoke road tu tepi2 jalan banyak jual baju2 makanan tu jangan cakap la bau sedap je tapi paham2 je la cium bau je la hahaha.










Second day kitaorng pi Floating Market & Chap Chun Chak Market tengok dorang jual atas sampan macam2 ada ,tapi aku x beli apa sangat pon just seluar ngan tshirt tuk diri sendiri, ada la beli tshirt tuk husband ngan family gak,harga barang murah tapi sebab duit die sama dengan duit kite xde la boleh beli macam2 sangat, aku pon xde la bawak duit banyak cukup2 jew..









Third day pi Ayuthaya Historical Tample, dapat la tengok patung budha yang besor tu banyak lagi gambo nye tp entah la save kat mana x ingat ni mana yang ada je.Kat sini sempat la beli fridge magnet key chain & bekas duit yang comel2 tu.Malam sebelum nak balik singgah kat MBK shopping complex jalan2 je ni kat Naraya Bangkok.









 

 

 

 


 Kalau ada rezeki lagi insyaallah nak pi sini lagi :)