Rabu, 26 Mac 2014

Trip to Port Dickson & Melaka


 TRIP TO PORT DICKSON WITH  SMKKK BFF



Kitaorang pegi 4 biji kereta ,masing2 gerak sendiri & jumpa kat home stay je homestay ni tak jauh dari pantai dalam 10 minit je,gerak pagi sampai sana dalam tengahari,sampai sana carik kedai dulu nak beli barang2 tuk wat BBQ & tuk breakfast pagi esoknye.Motif trip ni nak celebrate besday Oyie, Lin & Rill.
sempat lagi pose masa beli barang hahaha
peace yooo !!


hadek zam yang rajin

Sampai homestay lepak2 hilangkan penat pastu prepare tuk BBQ malam nanti nasib baik oyie bawak kawan die dak Zam ni terrer masak uols so senang la sebab sume mende die nak buat so kitaorang tolong2 je mana yang patut. Kul 8 lebih da start membako.Lepas membako celebrate besday Oyie, Lin & Rill,dorang cam budak2 coz main calit2 cream cake kat muka hahaha udah sume bercalit cream malam tu, Yang surprise dorang celebrate sekali wedding aku kebetulan trip ni seminggu selepas aku kawin,terharu sangaaad..sob..sob..sob..hehehe..malam siap ada theme lagi army hahaha sebab si rill army.

 

Army Theme hehehe








Celebrate Besday & Wedding Moment







Pagi breakfast goreng sosej & nugget je bawak bekal coz nak picnic kat pantai ,lepas makan terus gerak pi pantai sampai sana mandi manda,tanam en Oyie &  siap main baling selipar hahaha.

 



Oyie yang feeling2 mermaid paduhal dugong wakakaka

Check out kul 12 , sebelum check out biasa la mesti amik gambo dulu, macam2 pose ada tapi aku attach beberapa  je pic ti banyak2 semak la pulak kan ...hehehe..




Nak balik kl awal sangat so decide nak pi museum army je sebab x jauh da alang2 kan.En Rill je yang balik dulu sebab die nak ke lumut jauh lagi perjalanan die. 

So Rill gerak balik dulu, kitaoarng meneruskan perjalanan ke museum tu orang x ramai tapi cuaca panas yang amat,macam2 pose kitaorang buat kat jambatan gantung ni hahahah panas pon panas la hahaha ...






macam2 hal hahaha

punya la panas tapi nak jugak berpicca hahaha

Dalam kul 3 petang kitaorang berpecah Oyie & zam blik genting, Lin & Family balik Shah Alam aku & husband terus ke Melaka berhoneymoon katanya hehehe.

 

Aku menginap di Pantai Puteri Melaka, motif nak pi pasar malam tepi pantai tu hahahaha ,lagi pon dekat ngan rumah kakak aku so boleh la visit die sekali esoknya kan.Hotel ni Islamic style ok harga pon xde la mahal sangat ,sampai hotel ni lebih kurang kul 6 petang elok sangat pasar malam da start lepas check in terus turun pi pasar malam tapau apa yang patut tuk dinner,








Esoknye call kakak aku soh die siap2 ajak kuar sesame kitaorang pi Afamosa Bandar Hilir coz ank buah nak pi sana, kat sana aku & anak buah naik Tamingsari,en husband x naik sebab gayat hahaha kakak aku pon x naik coz de baby 8 bulan dorang tunggu kat bawah je,lepas tu naik river cruise malam aku & husband gerak balik KL.













Sabtu, 22 Mac 2014

Majlis Bertandang


16-03-14

16-03-14 majlis bertandang diadakan sebelah pihak lelaki,sehari selepas bersanding pihak aku,sepatutnya kul 12.30pm tapi ditukar time pulak selepas zohor 1.30pm, kalut jugak sebab family aku nak bersolat zuhur berjemaah dulu, dah kelam kelibut.Sampai rumah pengantin lelaki kul 2 lebih .


Padamulanya husband x nak buat majlis cukup la sekadar doa selamat katanya,tapi suprisee sesangat majlis bertandang lagi havoc dan meriah dari majlis sanding sebelah perempuan, ada silat ,joget lambak bagai,first time berjoget lambak memang klakar kalau di ingat balik sebab aku bukan reti menari macam tunggul kayu la jawapnya.x sangka pulak husband terer hahaaha..
Persalinan memang aku pilih simple sebab da husband cakap doa selamat je, make up pon aku make up sendri , kalau aku tau meriah gitu aku panggil mak andam semalam & mintak photographer tu stay , tapi semua di permudahkan anak2 buah jadi photograper siap buat outdoor lagi hehehe..Kalau boley di ulang tayang nak rasanya naik pelamin lagi hahahaha.


Part yang x boleh aku lupe saat menghantar family aku pulang setelah selesai majlis hujan turun lebat tapi sekejap je,aku da husband berlari2 ank berpimpin tangan dalam hujan, ramai yang cakap saat tu nampak sweet & romantic sangat tapi sayang x sempat nak rakam coz masing2 sibuk lari mengelak hujan hahaha..Takpe la memori tu tetap akan aku ingat & always rewind reverse back kat dalam otak ni.

Outdoor punya gambar x banyak yang ada dalam hp aku ,yang ni yang mana ada je ,selebihnya kat camera anak buah x amik2 lagi.

 

Memories of Bertandang









Bermonopd Bersama Anak2 Buah 


Masa ni sibuk ngan monopod hahaha


Session Outdoor Photography










gambar kureng skit coz snap dari laptop hahaha..

It's Bersanding Time

15-03-2014

Puas aku pujuk die masa  nak bersanding , ikutkan die tak nak malu katanya,mak aku beria2 nak bersanding jadi nak tak nak die terpaksa akur ngan mak aku hehehe..yang ok die x kesah aku nak color apa nak pakai apa die ikut jew sebab die memang x suke buat keputusan, 
Songket Tabur jadi pilihan aku , sebab aku tengok zaman sekarang jarang da pengantin nak pakai songket tabur , aku pilih color hijau sebab color ni je yang naik,other's color maroon & purple tapi entahla aku x minat sebab mata da bekenan ngn color hijau millennium ni.

Family aku dorang pakai color maroon ,family sebelah husband purple


Bersanding jam 12.30 kat kg aku kalau wat bersanding lambat2 memang pengantin je la bersanding sendiri coz tetamu semua da balik hahahaah..meriah memang meriah masa kenduri kawin aku sebab kat kg masa tu kenduri kat rumah aku je,sampai lauk tak cukup hehehe..door gift yang aku buat 880 habis jadi tetamu memang lebih dari tu la sebab mak bajet makanan untuk seribu orang tetamu, Alhamdulillah rezeki kan tetamu datang ramai.

                       Boutique Qaseh ke Qaseh

Aku amik baju pengantin ,nikah ,bertandang & pelamin by Butik Qaseh ke Qaseh kat Temerloh,service bagus owner butik ni husband & wife ,husband die buat photographer tapi aku x amik ngan husband die aku amik ngan kawan aku,decoration pelamin ni Kak Lin punya idea & campur aku jugak punya idea,konsep aku amik tradisional coz aku pakai songket tabur kan.Mula 2 pasang pelamin aku x berkenan coz tirai kat belakang tu x banyak & aku x nak bunga color putih tu aku nak mix color aku complain kata tu bukan yang aku nak Kak Lin terus ubah sanggup datang walaupon da lewat malam,Thanks Kak Lin coz provide a good service .Pada yang berminat boleh contact kak Lin true fb die QasehkeQaseh Temerloh




Make up Session


Seyesly make up ni cantik sangat lain muka aku,kalau berminat nak amik make up ni boley contact akak ni  true FB Norzalilah Daud (Nor` Collection Beauty),services memang terbaik sanggup tunggu sampai habis majlis coz nak jaga make up.Thanks kak Nor.

 



Masa berarak kat pose dulu kat pintu gerbang,punya la panas time ni da la pakai songket kan sabo je la,tapi xpe bukan selalu sekali seumur hidup kan,Insyaallah,amiin.

 



Banner yang di sponsor bff thanks Eda 

 Menepung Tawar

dimulakan ngn ayah aku
habis kena calit hahaha mak melatah time ni
fil menepung tawar
mil menepung tawar
 Makan Beradap






kek di sponsor by anak2 buah




 Photography Session at Pelamin






 Pose with Friends






Thanks bff sue,mia,eda,kak zaty & boy sudi datang 



Thanks boy bff since 2002



Thanks eda buyung2 pon datang jugak


thanks wan,arna,ej & nani



member2 sekolah yang x percaya kitaorang kahwin hahaha




Pose at Bilik Pengantin



shhhhhhhhhh...hehe

pose gedix dari hubby hahaha





Pose with My Family & Hubby Family
hubby family's

niece & nephew

my family's