Isnin, 5 Mei 2014

Bangkok Trip


Mei 2014,2 months after married aku ngan bff  fly to Bangkok,insyaalah upcoming holiday indonesia ,gigih ngumpul duit ni hehehe,oversea la sangat padahal negara sebelah jiran aja hahahaa.masa ni baru2 kawin & kess MH370 hilang so husband 50-50 nak bg pi tapi planning nak pi bangkok ni sebelum kawin so nak x nak husband kena bagi jugak la , lagi pon payment sume da settle rugi sesangat kalau x pi.






So pi jugak la , naik flight kul 13.00Pm x ingat sampai kul bapa x salah flight 45minute je from KL to Bangkok,pi Bangkok sbb bff ade opismate kat sana so senang la nak bawak kitaorang jalan2 x yah nak amik tour guide bagai kan da save hehehe, planning tu penting ye kawan2.

Kitaorang naik flight kat KLIA 2,masa ni baru2 bukak besar & selesa sangat,Lin ditemani husband ngan anak die , aku en husband hantar,thanks abg antar sayang.

bonding time pon sempat welfie heheh

Kitaorang stay kat Tune Hotel Bangkok , area jalan Asoke Shumkvit area sini area oran kaya2 gitu huhuh, kire dekat area town la.Tapi hotel Tune tu hotel budget cam hotel Tune kt sini jugak just area Tune tu je kat area Shumkvit tu.








Kitaorang banyak makan seafood je sbb tak rasa was2 kalau yang lain tu memang x la, orang2 kt sana friendly tapi susah jugak nak berkomunikasi sebab x ramai yang boleh speaking.Tempat2 nak jalan2 tu banyak tapi amik masa nak pegi sebab satu tempat ke satu tempat tu amik masa yang lama lagipon traffic dorang sesak sangat2 nak ikut higway ok tapi tol mahal, so pegi mana yang boleh pi jew la.

banyak makan yg macam ni jew mostly seafod je yg kitaorang amik

First day sampai x keluar mana2  sangat just lepak kat shopping mall  Terminal 21 & kitaorang pusing2 jalan kat Asoke Shumkvit Road  ,kalau kat sana Terminal 21 ni ala2 Pavillion la, yang menarik kat Terminal 21 ni every floor die design lain2,yang aku ingat style Paris ,Istanbul & Korea je yang lain x ingat sorry hehehe... sebab tu die nye tag line ( The Whole World Is Here).Sepanjang jalan kaki kat Asoke road tu tepi2 jalan banyak jual baju2 makanan tu jangan cakap la bau sedap je tapi paham2 je la cium bau je la hahaha.










Second day kitaorng pi Floating Market & Chap Chun Chak Market tengok dorang jual atas sampan macam2 ada ,tapi aku x beli apa sangat pon just seluar ngan tshirt tuk diri sendiri, ada la beli tshirt tuk husband ngan family gak,harga barang murah tapi sebab duit die sama dengan duit kite xde la boleh beli macam2 sangat, aku pon xde la bawak duit banyak cukup2 jew..









Third day pi Ayuthaya Historical Tample, dapat la tengok patung budha yang besor tu banyak lagi gambo nye tp entah la save kat mana x ingat ni mana yang ada je.Kat sini sempat la beli fridge magnet key chain & bekas duit yang comel2 tu.Malam sebelum nak balik singgah kat MBK shopping complex jalan2 je ni kat Naraya Bangkok.









 

 

 

 


 Kalau ada rezeki lagi insyaallah nak pi sini lagi :)