Rabu, 16 Julai 2014

Iftar with Travel Buddies & Suprised Birthday Celebration

15 July 2014

Lama gile x melepak ngan travel buddies ni, so kitaorang plan 10 July jom hangout & iftar sesame,kitaorang pegi 2 kereta.Sampai restaurant Nelayan Gombak dalam kul 6 lebih.Puas jugak mencarik restaurant ni coz sebelum ni kan kat Titiwangsa .Rupanya yang kat Titiwangsa tu da tutup.

 

Tempat da di booking awal, so sampai je da dapat meja ,sambil tunggu waktu berbuka menyembang la macam2 topic al-maklumla lama x jumpa,meja kitaorang paling havoc hehehe.Sib baik bulan Ramadhan kalau x rasanya lagi havoc.

 

Buffet nye ok la sedap la jugak , price x sure sebab masa ni Ej & Nani yang belanja katanya sempena besday yang dorang x sempat nak sambut ritu.Alhamdulillah rezeki.

 

Sambil menyembang sambil amik makanan sampai la time berbuka,salute kat Chandra die pon berpuasa moga2 tebukak pintu hati die nak masuk Islam coz die ada bagi tahu kitaorang yang die nak belajar bab agama Islam lagipon kakak ipar die orang melayu,tu yang buat die lagi confident nak belajar bab bab agama Islam ni,Semoga di permudahkan ye Chand.






pose nakal dari arna,yunn& anna hahhaa


Berbuka time biasa la makan2 jugak menyembang2 jugak,makan sampai kul 8 lebih.Kat restaurant ni toilet & surau die ok ,so xde masalah nak solat .Habis makan kul 8 lebih ingatkan nak balik terus rupanya dorang wat surprise celebrate besday aku,for sure la terharu walaupon da lepas kan .Appreciate sangat2 guys luv uols ..muwacssss..





lurve this pic



Rasa nak menangis pon ada tau seyesly happy sangat ,habis celebrate besday kitaorang terus balik coz maising2 penat kan ye la nama pon bulan puasa.Bawak balik cake x sampai sehari da habis coz en husband yang habiskan hahaha.

Thanks guys one again


Selasa, 8 Julai 2014

Siapa Yang Stalk Siapa???

 


Alkisah..

 

Status yang aku update di fb 16 June



"Watch your mouth gurl ..no need to wish bad for someone's happiness.. please bear in mind...he was your past... move on and accept the fact !! "


Update ni terjadi bukan sebab aku terbaca kisah2 karangan sedih si die ,niat x de pon nak baca tapi coz of comments from sister's die tu yang buat aku baca sume2 karangan2 die,the truly is most of the karangan2 tu banyak cerita pasal hubby aku,tapi aku x kesah pon sebab tu kisah silam die ,die nak meratapi macam orang mati laki pon itu hak die,cuma yang aku x suke ngan komen2 sister's die,Tu yang keluar status tu,x lama kuar status tu die update lagi karangan2 die ,aku suke tengok & baca coz dari karangan2 die tu aku ley nilai die ni jenis macam mana ..sayang sister's nye tudung& baju je labuh tapi mulut adoii..opssttt bak kata ustaz kalau mulut yang x elok tegur mulutnya bukan baju tapi pada aku kalau baju & tudung labuh tapi mulut cam haram x guna jugak hahaha.

 

Pada korang la kan kalau die x stalk aku  macam mana die boleh tau & kuo lagi karangan2 die tu,for sure la bff die yang inform ,so Nampak sangat bff die ni yang kepochi sebenarnya,bff die ni friend ngn aku kat fb,seingat aku ,aku x ada send friend request kat minah ni tapi x tau la ,aku noticed when's she PM me say thank you coz add die,& cerita la yang die kenal hubby aku da lama since 8 years bagai,aku layankan aje coz dari awal aku da tau everything about her & her bff tu dari hubby & anak2 buah.Bukan sekali dua aku kena kes macam ni aku x add tetiba da jadi friend,bukan aku sorang je ok ade prob macam ni kawan2 aku pon ada kess macam ni,lagipon aku tengok die friend dengan sume anak2 buah aku & hubby aku..hubby aku??? hahaha..motip sangad...so aku pk ok la friend je la.

 

Bermula dari ni la macam2 yang aku tengok hahaha,yang paling x best tetiba keluar satu pic kat insta die macam mana aku tau well aku lagi pndai stalk hahaha,cakap yang hubby aku dok call die no yang aku tengok looks like no telefon rumah or office & guess what time yang no tu call die & date tu sama ngan time aku ,hubby & bff aku tengok movie Transformer ...

 

Dari awal sampai habis cerita tu hubby memang x kuo2 dari panggung coz Transformer ni memang favourite movie die katanya.Aku & Ej je yang 2 3 kali kuo nak ke toilet hehehe.Nani pon sama x kuo2 padahal die da tengok dulu movie ni tapi coz lama x berdetim ber3 dia nak follow jugak, why??? die fikirkan hubby aku yang call die ,aku pon x letak 100% kepercayaan kat hubby aku & x menangkan hubby aku.Kalau dia salah dia tetap salah .Seingat aku before bertunang minah ni yang banyak send sms kat hubby aku menagih simpati mintak duit, aku ingat ayat die " "maaf la kalau saya menyusahkan awak " aku x amik port pon masa ni coz kitaorang xde apa2 ikatan pon lagi,yang haru aku yang tolong bank in kan hahahah kalau la aku tau macam ni mulutnya sumpah aku x hingin nak tolong,masa tu yang aku pk kalau hubby aku tu  jodoh aku  buat hal macam mana pon berjodoh jugak,lainla kalau da kawin macam skang ni memang aku investigate habis2.But seyesly  masa & date tu hubby aku ada sebelah aku ngah kusyuk tengok movie x kan hantu die pulak yang kuar call that gurl..hahaha...huurm...

 

Before aku make a decision aku akan kaji selidik dulu xde la membabi buta macam die ni je ada no call terus assume orang tu la ni la, aku call no tu tapi line macam bz memanjang aku double check ngan TM directory ,check date &time baru la pk nak wat pe,as a mention by operator TM no tu dorang check kat area Raja Chulan private no company or maybe house.

 

Aku share ngan hubby die bengang la coz die x buat,die up status kat fb die

 

Tunggu dan Lihat,


Nampak sangat her bff yang stalk kitaorang coz keluar lagi satu pic insta that gurl , marah2 & yang paling aku ingat ayat die Let Allah decide..la apa la,yang klakar her bff ni unfriend anak2 buah aku & aku last sebelum die update status kat fb says suka hati kawan dia la nak update apa nak tulis apa, yang pelik kenapa x unfriend hubby aku sekali ,Nampak nau kau punya agenda kan tapi masih sok2 suci berlakon ko la perempuan lindungan kaabah.Kalau ko best friend yang baik  ko x kan wat menda2 bodoh camni & x jadi kepochi , sepatutnya ko bagi support lagi kat kawan ko supaya die ley move on ni ko x ko pulak yang melebih2 mencanang .Macam ni ke seorang kawan baik???

 

Upadate yang paling aku rasa minah ni worse bila dia  cakap aku tak tau sape hubby aku evil bagai la,ko sedar x masa ko belajar siapa yang tanggung ko,siapa yang cuba ubah dress up ko dari kg gurl ke so so tu (macam indon je opstt  huhu) ,kalau da evil kenapa dari awal x ko tinggalkan die??? bertahan pulak ko sampai 7 tahun kan,tapi bila dipk kan balik patutla ko susah nak lupa  coz hubby aku yang kutip ko dari kg ajar camne nak hidup kt bandar kan yang sanggup berhabis duit tuk ko kalau ngan jantan lain ade ke yang nak wat macam tu kat ko??? itupon masih x sedar diri lagi nak mengutuk bagai orang yang da berhabis untuk ko...Masa die pujuk ko ajak ko balik bersama ngan die ko yang mati2 x nak cakap die x ada masa depan la apa la,pastu x habis2 meroyan mengadu domba kat alam maya ko tu macam ko sorang je yang pernah putus cinta or putus tunang .Pelik aku seyes pelik ngn perempuan macam ni,motiiippp sangad,Lepas tu story about debt kalau ada debt kenapa x mintak masa ko putus dulu perlu ke nak canang2 dalam wall alam maya ko tu??? orang macam ni aku call looser je.Just talk no action, kalau action pon with stupid action.


 Peduli apa aku ko nak tulis apa ,nak buat karangan apa,itu cerita ko kisah ko,ko nak taip beribu cerita pon ada aku kesah cuma jangan lancang sangat mulut tu berbicara tanpa usul periksa.What ever la both of you,malas nak pk da lantak ko la lepas ni nak mencarut apa bagai lagi kat wall2 korang tu.Setiap kali nak update sesuatu pk dulu jangan tunjuk sangat sifat keloloh tu yep.



Adiiooossss



- the prove that we watch movie together -








kalau x Nampak jugak date & time tu memang buta namanya!!