Ahad, 15 Mac 2015

The One & Only



~ Dia La Kawan Dia La Teman Gado Dia La Teman ChitChat Dan Dia La Syurgaku  ~

Siapa dia???dia la husband aku,as mention before ,before married kitaorag x bercinta sakan macam orang lain, masa bertunang pon bukan selalu jumpa , kitaorang bercinta lepas kawin,seronok memang seronok bercinta lepas kawin,yang x seronok selalu bergado hahaha, because what?? we never know each other punya peel , ada je yang x betul and x kena biasa perang mulut the best gado la hehehe..kalau bergado ngan kawan of bf for sure kite akan cakap pegi mampos la kan tapi bergado dengan suami lain kejap je bergado xde la sampai  4 5 6 jam sebab automatic kite akan baik balik.



Husband jenis bukan suke pujuk memujuk ni kalau aku merajuk biasa die wat deek je kalau die salah dia akan say sorry tu je ko jangan harap la nak dapat bunga ke coklat ke memang non hado hahahaha, tapi yang aku suke husband aku ni suka wat aku gelak , kalau aku merajuk or marah memang x boley lama sebab die suka buat funny face & suka buat kelakor...kalau tengah marah tu bila die wat funny face memang aku akan gelak so secara automatic hilang la marah aku tu..


Kadang2 tu terdetik jugak dalam hati kenapa husband aku ni x pernah tunjuk kasih sayang die kat aku, kecewa sangat ke dia ngan kisah2 silam dia tu.Disebabkan perasaan menebal dalam hati tu nak tau ,Aku  tanya die kenapa abg ni kekwat sangat ek ???susah nauuuu nak dengar abg cakap abg sayang , lurve or rindu kat saya ek, die cakap die bukan mat jiwang die x reti sume2 tu,katanya benda2 tu x perlu di ucap cukupla dengan perhatian yang die bagi. tapi pada aku perlu , da nama pompuan kan memang suke benda2 camni kalau boleh hari2 nak dengar orang yang kite sayang sebut sume2 tu ,bimboooo je kan hahaha, tapi the last word yang die cakap buat aku sedar yang die memang sayang kan aku,die cakap tak pernah dalam satu saat dia tak ingat kan aku dalam kepala die selalu fikir aku buat apa , aku da makan ke aku ok ke..kalau aku drive die cukup bimbang selamat ke aku sampai tempat aku nak tuju..arghhh try kawal air mata sib baik berjaya hehehe...sayang rupanya die kat aku...




Die selalau lupa tarikh2 penting biasa la lelaki kan susah nak ingat benda2 macam ni,biasa kite la kaum pompuan gigih ingat sume2 ni first dating pakai baju apa jam berapa kat mana pon kita masih ingat tol tak??? tipu la kalau korang kata x ingat hahaha..tekaan aku salah x sume husband aku lupa, anniversary kami dia ingat, aku  mati2 ingat die lupa sebab dia x wish or x bagi apa2 pon seyesly die wat deek je hari tu, aku pon wat deek la kan kecik hati tu jangan kire la melecet2 rasa hati huhuhu, bukan hadiah mewah , bouquet of roses or candle light dinner yang aku nak  wish tu da cukup bagi aku tapi.......kalau bagi yang aku sebut tu sebesar tapak padang bola aku tadah kikiki..Soo hari tu berlalu sampai ke pagi macam tu aje..biasa time pegi keje husband kuar awal , pagi tu tak tau la nape tiba2 rasa nak je bukak peti ais, biasa tak pernah pon aku bukak peti ais pepagi..jeng...jeng...jeng...melting sesangat tak sangka en husband romantic orangnya ..dua kuntum bunga rose merah dalam jug air & terselit nota ,kat nota tu ada die tulis saya ingat..bergenang air mata time tu...x sangka die ingat..tapi macam biasa la die wat deek je aku je yang berbunga2 satu hari tu..dalam banyak2 suprise or dalam banyak2 gift yang ni paling aku suke & akan ingat sampai bila2 ,mungkin pada korang nampak biasa tapi pada aku ia lebih dari apa yang aku nak..




Walaupon husband bukan orang pertama hadir dalam hidup aku, aku berharap dia lah yang terakhir,dia lah yang akan menemani aku sampai hujung nyawa aku, x dapat aku bayangkan kalau dia pergi dulu.Syukur Pada mu ya Allah temukan jodohku dengan suami ku walaupon die x ada pangkat xda harta yang menimbun pada aku die pelengkap hidup aku. semoga Allah memanjangkan jodoh kami hingga ke Jannah..



Tough of The Day

 ~Bercinta 7 tahun sampai keluarga.makcik,pakcik,saudara,kawan,musuh semua tahu,Akhirnya putus di pertengahan jalan.Bercinta senyap-senyap tiba-tiba je nak kahwin.Jodoh itu bukan tentang berapa lama usia hubungan,betapa dalam kite saling mengenal .Tapi jodoh itu tentang berapa redha hati kite letakkan pada jalan takdir Allah Bagi ~