Isnin, 28 September 2015

BALOK KUANTAN ,PAHANG

26 September 2015

 

 

Beraya ke kuantan rumah besan kak long,aku & hubby mula2 malas nak follow coz kereta kawan pimjam, tapi kak long dan anak2  buah beria2 ajak,so kitaorang pon follow,gerak dari rumah kul 12 tengahari biasa la ramai2 bersiap nak tunggu tu memang lama la kan hahaha.

 

Sampai kuantan dalam kul 2 lebih masing2 da kelaparan lama gak pusing2 kuantan tu nak cari kedai makan yang sedap,banyak tutup coz masih mood raya kan.Ingat nak makan tepi pantai tak kesampaian sebab sume tutup & bukak petang kul 6.

 

Dapat makan da kul 3 lebih adoii menguji sungguh hehehe,pi umah besan kak long kul 4 sampai da nak kul 5, minum petang jap, then anak2 buah sibuk ajak pi pantai nak melepak kat sana.Kak long x pi coz nak menyembang ngan besan die,kitaorang je yang pi,anak ibu kena tinggal ngan maklong coz cuaca x elok jerebu .Mak long bising kata umar tinggal hehehe,bagus anak ibu diam je dok ngan mak long die.

 

lama x berdetim berdua macam ni hehe

Aktiviti kat pantai ni kitaorang naik menatang ni x sure apa namanya hahaha,ikutkan satu 50 ringgit kitaorang amik 4 bayar 100 je coz owner  menatang ni kawan anak buah.Da la aku pakai mini kurung klakor gile hahaha,sib baik ada pakai seluar kat dalam,mula2 malas nak naik coz rasa cam tak sesuai je kan pakai baju kurung nak naik menatang ni,tapi hubby pujuk ajak naik gak ngan die.So naik gak la pusing2 pantai dalam 1/2 jam kul 7.30 balik rumah besan kak long .


Kul 8.30 malam kitaorang gerak balik jerantut,sebelum balik sempat singgah butik AidiJuma,walaupon aku x minat bawal aku amik jugak 2 helai coz en hubby belanja .Sampai rumah kul 10 malam.

Biasa time raya je ley keluar macam ni, so tengok next year raya plak apa plan hehehe.







sib baik ada seluar kalau x payah nak naik menatang ni hahaha
 
welfie time



abang long sibuk ngan hp haha



welfie berdua gelap pic coz da kul 7 ekeke

Selasa, 22 September 2015

Nephew Wedding

20 September 2015
 
Al-Hafiz's Wedding
 
Kak Long & Abg Long

 

 





Kitaorang gerak dari umah my parents 3 kereta, aku ,kak teh & kak de,konvoi pi umah kak long kat kg awah, gerak dalam kul 10.00 pagi sampai umah along kul 11, breakfast dulu,menyembang bagai,kul 12 tengahri kitaorang gerak pi rumah pengantin perempuan.Konvoi 15 biji kereta.

 


Dari umah kak long ke rumah menantu die ni x jauh sangat lebih kurang 1/2 jam je, tak tau la macam mana arrangement di buat kata bersanding kul 1, kitaorang sampai kul 1 mak andam x datang lagi , sabar je la huhuhu,dah la panas cuaca time ni.

 


Kul 1.30 baru bersanding ,nasib baik x lama sangat pengantin perempuan nak bersiap kalau lambat mamposs da la masing2 ngah kelaparan hahahaha.

 


Sorry apis maksu x sempat nak berpicca bagai ngan apis, sebab maksu x larat kepala pening gile, mybe cuaca panas sangat kot.Pape pon maksu ucapkan selamat pengantin baru , semoga bahagia hingga jannah..amiiin.

 


baik anak ibu x nangis pon
happy wedding apis dari maksu ,paksu & umar


baik anak abah diam je walaupon panas.
umar & the cousin's

Khamis, 17 September 2015

Ex CIMB Berdetim

15 September 2015




Almost 2 years x melepak sesama ,aku ngan kak zaty selalu la jumpa coz satu opis, ngan kak lin ni lama gile x jumpa,padahal bukan jauh pon hehehe.Kitaorang decide nak melepak kat Penang Village,Great Eastern Mall,Ampang.Kenapa kat sini??? coz tempat ni selesa ,makanan ok harga pon ok.Kalau nak release tension after work memang sesuai sangat coz petang kat sini x crowded if lunch our pax gile kat sini.



My favorite Appetizer kat Penang Village ni Village Wantan & Village Pie Tie memang sedap ,pic Pie Tie xde ye sebab da habis masing2 berebut makan x sempat nak snap coz sedap sangat hahaha,Village Wantan ni pon da separuh sib baik sempat snap, Price 9.90 each for appetizer ni pada aku worth it coz sedap.Tak caya sile cuba.



My favorite menu kat Penang Village ni ,Asam Laksa + Air Jus Kedondong,it's yummy..yang lain pon sedap jugak .After office hour 5.30 aku & kak zaty gerak pi Great Estern Mall, Kak lin da lama sampai, from office kitaorang nak ke GE tu dalam 10 minute je .






Parking kat GE pon murah first our free, second our RM 1, ok la dari parking kat Pavillion ,KLCC & Time Square mampos mahal hahaha.So nak melepak lelama kat sini pon x kesah coz parking murah.


Entrance Penang Village ,nampak calssy kan,sejuk mata memandang.Kire x rugi la lepak kat sini. cantik decoration table ni ada fresh roses lagi,hurm,kalau nak detim berdua ngan orang
tersayang pon sesuai sangat.





Meja pon banyak kat sini ,kalau nak romantic gitu ley dok kat tepi sekali ,boley tengok view kat luar.Lama x jumpa punya pasal x sedar dorang da nak close hehehe,Penang Village ni nye operation hour 11.00AM -10.00PM.
 







Kalau cashier x datang bawak bil sumpah x sedar da kul 10.00PM hahaha,sebelum balik sempat berpicca bersama , mintak tolong adik cashier tu snap kan pic.Last jumpa kak lin 2 tahun lepas 
after ni entahla bila pulak hahaha.





Thanks kak lin coz bagi present tuk my baby Umar. Luv it :)



Isnin, 14 September 2015

My Best Friend


Nizam @Mr.Hubby


My bf till jannah,insyaAllah,we meet officially on April 2013,engaged on 16 October 2013 & married 14 March 2014,we  close since married masa bertunang always fighting hahaha.Hubby la teman chit chat kat rumah & bila2 masa je nak berteman die selalu ada ,thanks abg for being my best friends .



Ej & Nanie

Kitaorang kenal melalui Conna ,since 2012 till now kitaorang berkawan,selalu hangout sesama,kongsi problem,since aku married jarang da hangout sesama coz aku lebih tumpukan masa ngan family,Tapi kitaorang tetap contact .






Ej ,aku & Nanie





Lin,Oyie ,Echam & Rill


oyie & lin

Kitaorang kenal  since form 1 tahun1997,tapi aku paling rapat ngan lin coz form 4 & 5 kitaorang sekelas ..,Rill ,Echam & Oyie tu lepas habis sekolah baru rapat masa sekolah x sangat coz masing2 ada geng2 sekutu hahaha.


lin,aku,rill,nizam,echam & wife echam,hubby lin tukang snap picture


Boy ,Eda & Sue


 Kitaorang berkawan since 2002 satu collegue, sampai sekarang masih berkawan still contact cuma jarang berjumpa coz masing2 bz sangat katanya hahaha.
 



boy @zizan
sue
Eda


 Kak Zaty

kitaorang kenal since 2009 ,sama2 keja CIMB,kak zaty merupakan boss aku masa kat CIMB dulu,sampai sekarang masih keje satu office tapi kat Sabre formerly known as Abacus.Ni kawan masa susah & senang ,teman nangis teman tumpang bahu,you are the best sis.






Jude @ Noks 


Ni ex housemate aku,kitaorang kenal since 2010 ,aku dok serumah ngan die sampai hujung tahun 2013.bila da kawin aku move out walaupon x dok sama da kitaoramg selalu wassap.Ni teman karoks tau sore noks ni sedap sume lagu boleh bawak & die ni kalakor orang nya..yang paling penting Ibu Kucing hahhaha.

memories raya 2013

sume ni kawan2 yang terbaik untuk aku,yang lain2 tu jangan kecik hati tau kalau x mention nama,korang pon terbaik jugak tapi pic sesama x ada kalau ada ti aku add ye..hehehe..


Khamis, 3 September 2015

Umar Esqandar Now Day's


Alahai Anak Ibu



Hari ni genap umur anak ibu 3 bulan,sekejap je masa berlalu,anak ibu sekarang da pandai senyum , gelak, suke sangat hisap jari, alahai comelnye kamu sayang,berat da 5.7kg da, x larat da ibu nak dukung kalau lama2 hehehe..


Semoga anak ibu membesar dengan sihat , menjadi anak yang soleh,menghormati orang tua,cerdik pandai & menjadi kebanggaan ibu dan ayah..


Umar Esqandar Now Day's