Khamis, 29 Oktober 2015

Segmen Ucing Nak Url 2

http://ucingkadayan.blogspot.com/2015/10/segmen-ucing-nak-url-2.html
Hi Blogger Kali ini Saya Nak Buat Segmen "Ucing Nak Url Bahagian 2" Kepada yang ketinggalan Segmen Ucing Nak Url Bahagian 1.Bolehlah Menyertai Segmen ini.

Syarat-syarat nya Mudah :

1) Masukkan Email Anda Kekotak (Animasi Melalui Email Mudah) Tekan Subscribe dan Cek Email Anda   Aktifkan.
2) Buat Tajuk Post " Ucing Nak Url 2 "
3) Copy Semua Coding yang telah disediakan di box dan Paste ke dalam ruangan html dan publish.
4) Tinggalkan Url Post Anda ke Ruangan Komen Disini.

Rabu, 28 Oktober 2015

Ali Baba Karaoke

24 October 2015


entrance nak masuk karaoke ni

pose dulu
menunggu giliran nak masuk

the best sister in law ( kak long)



kite soh snap pic kite di bantainye selfie hahahaha

Plan datang dari anak2 buah nak buat sambutan besday untuk mak & abah diaorang ,abang long & kak long ni kakak ipar & abang ipar aku.Kitaorang plan nak celebrate kat KL coz kak long & abg long attend dinner Sime Darby tapi masa x ngam ada je hal nya,Da x pasal2 aku & hubby follow anak buah ke Jb ,Kulai.


Ingat nak buat suprise kedatangan aku & hubby tapi malam tu kak long x nak keluar katanya penat coz baru balik dari KL ,terpaksa la hubby & aku memunculkan diri depan kak long, bila da nampak kitaorang kak long mengalah & bersiap kitaorang gerak dari rumah jam 8.30 pm perjalanan nak ke Ali Baba Karaoke ni ley tahan jugak jauhnya sampai sana dalam kul 9.30 pm.



sebelum masuk bilik karaoke snap dulu


Masuk bilik karaoke jam 10.00 malam,karaoke ni terletak di Giant Tampoi JB, surrounding ok sebab dalam Giant , decoration ala2 arabian gitu,staff dorang pon pakai baju ala2 kurta tu unik la pada aku sebab jarang kot karaoke buat stail arabian ni.Sound system ok,bilik yang kitaorang amik suite room 8-16 orang boleh muat dalam bilik ni,price RM  99.00 untuk 3 jam tapi kitaorang amik 4 jam so add lagi RM 39.90 tuk one our pada aku price ok sesangat.Setiap bilik karaoke dorang letak nama2 artis popular bilik yang kitaorang dapat bilik dato' Khadijah Ibrahim hehehe.



en hubby yang sibuk nak makan hahaha

Kak long & abg long x tau yang anak2 dorang nak buat celebration ni, kul 12 waiter & waitress karaoke ni datang bawak kek & nyanyi lagu birtday kak long & abg long surprise sangat coz ingatkan kitaorang saje2 je ajak karaoke,masing2 melalak x hengat sampai jam 2.10 am , aku & hubby x menyanyi sangat sebab kitaorang dua2 demam & batuk.


kak long & abg long family's

Kul 2.10am keluar dari bilik karaoke masing2 lapar pi makan dulu dalam kul 4 lebih baru sampai rumah.Sampai rumah x cakap banyak sume terus membongkang hahaha.

Khamis, 15 Oktober 2015

Gurl's Day Out




Da lama x hangout sesama,last berdetim ngan Nani & Ej masa aku preggy 6 month ,ngan Arna last jumpa last year masa aku kawin hahaha ngan Ina lagi la lama 2013 kat tasik Titiwangsa berjogging katanya.


Hari ni plan nak lepak sesama, Ej bawak kawan dive die Amy & Wanie, asal plan nak ke bukit cerakah nak berbasikal & nak masuk rumah 4 musim tapi keadaan cuaca x mengizinkan so tukar plan lepak kat Laman Seni seksyen 7 Shah Alam,Janji nak keluar kul 1pm ++ well bila ladies bersiap korang paham2 je la kul 3pm baru bertolak hahahah.


Sampai sana kul 4pm ++ , keadaan cuaca pon x berapa ok hujan renyai2 gitu, tapi sempat jugak bergambar hahaha.



2d art yang ada di lama seni seksyen 7 ni, lukisan2 art ni kat dinding2 shop-lot je  ,cantik lukisan2 ni & kalau terer amik gambar memang gambar nampak  terbaekk,malashnye x ada bumbung kalau hujan memang choii la,kebetulan kitaorang sampai masih hujan jadi xde la berpicca sangat mana yang sempat je la.



Dalam kul 5 masing2 kebuluran tahap dewa, & decide nak makan kat seskyen 2 kunon2 fefeeling nak jadi student.Tapi seyesly food kat sini x sedap yang ok ABC jew, Tapi tekak masing2 kan mybe pada korang sedap tapi pada tekak kitaorang memang x sedap, di sebabkan hujan & kelaparan hantam sajalah, Price memang murah ABC biasa RM 3.00 ,Nasi Goreng Student RM 3.50. Yang lain2 pon below RM 5.00.



Habis makan dalam kul 6.kitaorang terus gerak pi Icty,sampai dalam kul 6 lebih,plan memang nak ke 3d Art gallery so terus beratur amik tiket, Dulu RM 10 skang da RM 15.00 huhuhu,Masa tiada ditetapkan so suka hati nak dok dalam tu bape jam. 3d art gallery ni ada 2 tingkat jew kalau x ramai orang ok la nak berpicca sakan kalau ramai payah gak, kebetulan time kitaorang masuk x ramai ok la senang nak berpose bagai .


About 105++ pic kitaorang kat sini tapi aku attach yang mana aku suke je heheheh, pada aku x membazir masuk sini coz pic2 3d die cantik pada yang suke bergambo macam kitaorang semua ni suka la kan uols tak tau la heheehe.





feeling naik unta ngan Ej hahaha




nak pi Paris x tau bila ..verangan je la hahahaa







Kul 8 malam keluar dari icty pi mengeteh jap & kul 9.30 gerak balik,next detim entah la bila ni planning pon berzaman baru jadi hahaha...
 




Selasa, 6 Oktober 2015

Umar Esqandar Note Book


 
Sekarang.. Bulan 10 2015...
 
Umar da 4 bulan 3 hari da..weeiiiii
 
Eksited nye ibu anak ibu da besar... Sekejap je masa berlalu da 4 bulan..huhuhu..
 
Macam2 ragam da anak ibu  selama 4 bulan ni . Seriously, life become more lively, meaningful sangat!Seronok tak terkata once da menjadi seorang ibu ni kan :) apa2 mesti pk anak hubby jatuh no 2 hahaha,tak baik tau pape pon hubby no 1 ye korang.
 
Now Umar da pandai menyiarap. Tapi sangat malas sebab badan berat mungkin. Ibu risau sangat coz Umar suke suki nak menyiarap time bile takut time ibu tak sedar jew.
Gelak sakan kalau di agah omg ibu x x tahan berjauhan ngn kamu sayang, tak sabar nak tunggu bulan 11 bawak kamu dok ngan ibu kat KL.
 
Kat sini ibu eksited cari gambar2 Umar dari new born sampai 4 bulan ni.


Umar Moments 


4 month 3 days


90 days
80 days
     
70 days
50 days
 
60 days



85 days
75 days

55 days



45 days





















      
20 days





35 days





    
25 days




30 days




15 days
                    
   
14 days
18 days
          
13 days

10 days
11 days
12 days

8 days

7 days
6 days






5 days
4 days
3 days
       

2 day

1 day