Khamis, 26 November 2015

kenapa susah sangat nak admit salah??

salam all,

x de apa nak update aku suka join contents jew.Tetiba lak rini nak share satu benda,yang selalunya susah orang nak admit.

'SALAH'

kalau da bersalah admit je la kan & say sorry ..habis cerita ,ni tak..da salah masih nak bertegang urat bagai.Tak paham tol dengan orang macam ni.

Aku pantang sangat da terang2 salah masih x nak admit memang akan makan maki hamun aku la.Orang yang x boleh admit kesalahan diri sendiri ni sebenarnya dia rasa dia je yang betul .Kesimpulannya kita cakap apa pon dia x kan terima jadi tuk settlekan orang macam ni biar kan die dengan perangai die sebab kalau kita nak ubah pon memang x boleh.

or else pegi M.....s je la huhuhu.


Sekian..hiikss... :p

Misi kembara Si Citam


Alolor omeynyew citam ni..jom join





kembara




syaratnyew mudah jew

1.Follow blog  -Jepun mari
2.Buat satu entry tajuk-Misi kembara Si Citam 
3.Copy banner di atas and backlinks ke entry 
4.Misi tamat 08/12/2015

















Giveaway By Mrsfara Bernilai RM 329



jom join contest ni
klik banner untuk join :)






Isnin, 23 November 2015

Segmen Blogwaking dan Tambah Followers bersama Impiana Cik Yanie"



jom join segmen Cik Yanie kite ni


2. Buat entri bertajuk "Segmen Blogwaking dan Tambah Followers bersama Impiana Cik Yanie".

3. Letak banner tu dan backlink ke entri ini 

4. Letak url entri dalam ruangan komen.

5. Tamat : 15 December 2015

Segmen JOM KENALI FOLLOWER ANDA"



Jom SAMA-SAMA MEMERIAHKAN SEGMEN NI 


- Mohon abaikan background banner -


SYARAT PENYERTAAN :

1. Follow Blog Mawar Assufi dengan seikhlas hati ya.

2. Like Page Nuri Assyaurah Gallery.

3. Dan cerita serba SEDIKIT saja mengenai anda.

EG :
** Menetap (Negeri) :
** Kerjaya/Study :
** Sebab Anda Blogging :
** Pernah Join Mana-Mana Blogger Club?
Nyatakan kelab tersebut :


4. TEMPOH SEGMEN : 20/11/15 - 30/11/15


5. Tag 2 Orang Kawan Anda okay :)

6. Jangan Lupa. Letak Entry Link anda yaa ^_^



========================================================================


saya menetap di pandan jaya ,kuala lumpur,bekerja sebagai Procurement Executive di Abacus Malaysia.Setakat ni belum join mana2 blogger club lagi. 

Mini Giveaway by Myra & Ina

Hai assalamualaikum, 


klik banner

Syarat Penyertaan

1. Follow blog  Ina.
2. Wajib follow Instagram (jika ada) @flowery.dot
3. Like fanpage 


Senarai Hadiah

Sweatshirt 2x di Flowery.dot



 Shawl Hanis Zalikha 2x

Crispy choco jar 2x

Necklace 2x di flowery.dot
Pemilihan Pemenang

Blog;
Top Refferal & Random

Instagram; 
1. Like paling banyak
2. Tag paling banyak
3. Random

* Jika peserta melebihi 100 orang, hadiah akan ditambah

Rabu, 18 November 2015

Birthday Giveaway by Eina ~ Cerita Cantik Sihat”



Jom join :)







 syarat-syaratnya, mudah sahaja.
  1. Follow Blog Eina – Vitamin Ilham ~ CeritaCantik Sihat
  2. Follow Instagram Eina – kulit_cantik_halus_gebu
  3. Like Fanpage Eina – Vitamin Kesihatan Sejagat & Kedai Nutrisi USJ, Subang Jaya
  4. Buat entry bertajuk “Birthday Giveaway by Eina ~ Cerita Cantik Sihat”
  5. Copy banner dan backlink ke entry Eina.

joom joom support Eina =)

Selasa, 17 November 2015

Blogger Ku Community




saje try buat entah betul ke idok ?? hehehe :p

Isnin, 16 November 2015

Segmen Bloglist Dec 15-Jan 16 By Afidah Azmi"



Saya join

saya da follow IG , google+ & blog fida =)

Blog fida kemas , senang nak baca dan yang penting saya suke font yang fida guna =)

1St GiveAway By MB.



 Jom kita sama2 join GA ni
Syarat dia mudah jea..
Syarat-syarat penyertaan :
1: Buat entry bertajuk 1St GIVEAWAY By MB.
2: Copy banner di atas dan linkkan ke entry ini.
3: Follow Blog MB (SINI ) dan Instagram ( SINI )-jika ada.
4: Like Fanpage ( SINI )
5: Copykan url entry dan letakkn di ruang komen di bawah.
Optional :Tag 2 orang blogger keorang dan pastikan dieorg tau.
saya tag : 
aeinna MusaBelog Nabihah

Segmen Bloglist Meletop Sheila Inspire



jom join :)



saya da follow blog & IG kak sheila :)

Rabu, 11 November 2015

Giveaway Duit Saku & Bawal Aidijuma By CikTulip

Assalammualaikum..

 

Jom join contest Cik Tulip ni..

 

Blog Cik Tulip

Kemas,Senang Nak Baca & Simple  :)

Kite Tag 

1.Missdae2.MILx HASHIM3.Fiefi Ira


Jumaat, 6 November 2015

Segmen Kembara Misteri Burung Hantu

segmen kembara misteri burung hantu
Jom Join


Syaratnya mudah je :

1. WAJIB follow blog - rosnordin
2. buat entry mengenai segmen ini tajuk : segmen kembara misteri burung hantu
3. copy banner di atas dan backlinks ke entry ini
4. dah siap sila tinggalkan link entry anda itu di ruangan komen entry ini ye.
5. yang bertuah akan diumumkan pada 15/11/2015

Segmen berlansung selama 7 hari bermula jam 00:00 6/11/2015 hingga jam 00:00 13/11/2015

Khamis, 5 November 2015

Yeeayyy Saya Menang !!! Pemenang Segmen Pencarian 10 Bloglist di aeinnamusa.com

Alhamdulillah Saya menang , I'm no  16 :)




Pemenang Segmen Pencarian 10 Bloglist di aeinnamusa.com

Alhamdulillah

selesai  membuat undian di Random.org untuk Segmen ena pada bulan oktober lepas.

Berikut adalah blogger-blogger bertuah yang disenaraikan dalam bloglist november dan disember di aeinnamusa.com.

Rujuk giliran penyertaan blogger di sini ye:













Thanks Ena :)

AINAL ON DIET 5TH ANNIVERSARY GIVEAWAY

Ainal On Diet 5th Anniversary Giveaway


Ainal On Diet 5th Anniversary Giveaway

Ai Pengedar Sah Shaklee Pulau Pinang

Jom dapatkan vitamin shaklee dengan Ai Pengedar Sah Shaklee Pulau Pinang

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Ai adalah pengedar sah Shaklee di Pulau Pinang.Bernaung di bawah satu group besar iaitu Euphoria.Ai pengedar sah shaklee di bahagian pulau.Secara tepatnya adalah ai pengedar sah shaklee di Gelugor Pulau pinang.Ai mendaftar sebagai pengedar sah Shaklee pada September 2013.ID Shaklee Ai ialah 988021.Sebagai Pengedar Sah Shaklee,seluruh penduduk di Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak boleh dapatkan vitamin-vitamin Shaklee dari Ai.

Sebagai pengedar sah shaklee yang beralamat di pulau pinang Ai menyediakan perkhidmatan
COD (Cash On Delivery)ke seluruh bahagian pulau.COD(bersyarat) juga dilakukan ke kawasan tanah besar juga bole.Antara syarat COD luar kawasan pulau ialah:

  • Pembelian minima RM200(mainland) RM300+Membership(Kedah)
  • Mengikut tarikh dan waktu yang dipersetujui bersama
  • Jika tidak dapat mematuhi syarat di atas maka servis Poslaju digunakan dan pelanggan perlu tanggung kos penghantaran

CARA PEMBELIAN MELALUI SERVIS POSLAJU

Bagi pembelian melalui pengedar sah shaklee menerusi online dan ingin menggunakan khidmat poslaju untuk tujuan penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia,pelanggan boleh memesan melalui pesanan ringkas whatsapp dengan menghantar details penghantaran yang tepat
seperti,Nama,Alamat dan Nombor Telefon setelah pembayaran dilakukan dan disahkan.Sila pastikan segala info adalah tepat untuk memaastikan barang sampai dengan selamat.
 Perlukan khidmat rundingan dan konsultasi percuma??

Hubungi Ai segera

0134466077


Email:aimie8384@gmail.com
Whatsapp/Telegram:0134466077
Official Page: Pengedar Shaklee Penang
COD:Penang/Kedah
Poslaju:Seluruh Malaysia dan luar negara


SYARAT PENYERTAAN GIVEAWAY

  1. Follow blog ainalondiet.com,Add To Circle Google+ Ainal Syifa dan like Fanpage Pengedar Shaklee Penang
  2. Buat entry bertajuk Ainal On Diet 5th Anniversary Giveaway
  3. Copy coding yang telah disediakan dan pastekan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry
  4. Tinggalkan URL entry anda ke dalam ruangan komen entri INI
  5. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan secara rawak 
  6. Giveaway ini akan berlangsung dari 5h Oct 15 sehingga 15hb Nov 15
  7. Pemenang di umumkan pada 19hb Nov 15.

HADIAH GIVEAWAY BERJUMLAH +-RM100

  • PERTAMA-HADIAH MISTERI BERJUMLAH RM45
  • KEDUA & KETIGA TOPUP RM10 SETIAP SEORANG
  • KEEMPAT DAN KELIMA TOPUP RM5 SETIAP SEORANG

Rabu, 4 November 2015

Konsert Wing's 30 Tahun

31 October 2015

Ingatkan nak pi konsert May sebab aku minat Mus tapi pk2 balik lagu2 May x de la se besh lagu2 Wings  tanya en hubby which one die prefer May or Wings die cakap Wings so aku pon amik Wings, So aku mintak tolong best friend aku kak zaty book kan ticket kebetulan kitaorang plan nak pi sama2.

Aku dengan hubby gerak pi stadium merdeka kul 5.30 camtu tapi jalan jem nak mampus alih2 patah balik rumah park kereta kat lrt kitaoarang naik lrt sampai masjid jamek amik cab pi stadium merdeka hehehe.

My best friend kat zaty & husband die da tunggu kat stadium merdeka.Sampai stadium dalam kul 7 lebih,time ni cuaca da mendung kalau hujan masak la hahaha.Tapi tol dalam kul 8 je hujan turun selebatnya2 ,orang ramai x berganjak pon kitaorang pon sama setia menanti ,en husband pi carik baju hujan tapi x sempat lencun jugak.



the tickets







Konsert lambat start dalam kul 9 lebih baru dorang sampai time ni hujan lagi,da alang2 lencun kan stay je la nak buat macam mana.Persembahan dimulakan dengan kumpulan Krystal ,my favorite male artist Razlan  adore gile dengan suara dia,Ramai artist malam  yang buat persembahan ,Billa Af,One nation Emcess,lan & the type writter, Ito, Afdlin Shauki,dato Hattan ,Dato M Nasir,Tapi yang paling besh Yassin & Apek hahaha kalako dorang ni.

Dalam Kul 10 lebih jugak Awie baru start keluar , seriously suara awie memang maintain & power ,you are the best awie.Moment yang paling besh Medley 30th years anniversary Wings by Awie,Mus dan Mel. Konsert habis kul 2.30 pagi hahaha hamek kauuu.
Sampai rumah almost 3 something,mandi2 kebabom tido tak hengat punya.Ahad pagi laki bini demam hahahaha. Tapi puas hati sebab ticket Rm 85.00 tapi enjoy dengan dorang punya performance.





WINGS 30 YEARS 


the stage 



pose2 sebelum balik 














kak zaty & husband 


Next konsert kalau ada yang besh for sure kitaorang pi lagi hehehe.