Rabu, 30 Disember 2015

First Mini Giveaway by Tashira











sebanyak 12 orang pemenang dicari untuk mini giveaway ini. Jom meriahkan giveaway!


Syarat-syarat penyertaan ;

1. Buat satu entry yang bertajuk " First Mini Giveaway by Tashira ". Letakkan banner kat atas tu & backlink ke post giveaway ini.

2. Jangan lupa tinggalkan link kat entry ni (komen anda akan dipublish).

3. Follow blog

Tashira  |   Ctroxalynna  |  Dunia Ctroxalynna  |  Ezzatty  |  Izyan  |  Sofie Adie  |  Leyhahady  |  Maisarah  |  KimChaa


4. Follow Twitter (jika ada)

         


5. Like FB Page



6. Follow Instagram  (jika ada)



7. Klik iklan (tunggu sehingga ada button skip ad sebelah kanan)






Segmen:Jom Tambah Follower



Hi Uols,

Marilah mari kite join  #JMbelog nye segmen 

Jom Tambah Follower










Merajuk????

Assalamualaikum & Selamat Pagi Uols,


Topik pagi ni merajuk,opcoz korang pernah merajuk kan..??cuma beza merajuk kita tu macam mana peel (gelagat),setengah orang buat muka, x bercakap & protes.Kalau aku biasa x bercakap la hehehe.

Alkisah merajuk since malam tadi ngan en husband,tapi dia buat2 x paham..sedeeeh...alih2 pagi tadi dia pulak yang merajuk sbb aku jawap acuh x acuh jew apa yang ditanya.Tau x baik bila x jawap pe yang suami tanya tapi hati perempuan kan cepat sentap nak wat macam mana.

Biase nya aku merajuk x lama x sampai pon setengah jam..cuma ni terpikir sape yang patut merajuk ni aku ke en husband... uwaaaaaaaa...

Nak pujuk aku pon x reti wat deek je la ye..hahaha..x pon balik ti wat je macam xde pape berlaku..lalalala... kalau ada cadangan bagi la ye kot2 korang ada idea yang bagus tuk memujuk.. Tapi dalam hati ni harap aku yang dipujuk bukan memujuk...hahahaha...

Alahaiii...


Contest "Saya nak TUDUNG by AY Collection







KLIK BANNER UNTUK JOIN


SPONSER BY:

AY CollectionNazfea Solehah | Liyana Zullkefly | Ainie Zulaikha



START : 20/12/15 END : 31/12/15



Selasa, 29 Disember 2015

You Follow I ,I Follow You



selamat petang uols
jom join yayacendana punya segmen ni
simple & senang jew 

3 Day's 2 Nite _ Perak

Assalamualaikum Uols,

Lama x share update diri sendiri hehehe, cuti panjang minggu lepas sempat bercuti ke perak,rumah kakak aku kat Pengkalan TLDM Lumut & anak buah sebelah husband di Teluk Intan.Kebetulan cuti 4 hari jadi adil & saksama 2 hari di Lumut & dua hari di Teluk Intan .

Kali ni bercuti aku & husband bawak mak & ayah aku sekali ,masa aku & husband ke Teluk Intan mak & ayah aku stay kat Lumut , Masa kat rumah kakak aku kitaorang jalan kat town lumut & manjung jew..Ingatkan nak bercuti ke Pulau Pangkor bersama anak2 buah & kakak ipar tapi sayang cuti sekolah kan mana ada kosong kalau x booking huhuhu.

Plan pegi ke Teluk Batik je lah ngan anak2 buah ,sebelum ke Teluk Batik sempat singgah kat Seberang Perak bergambar tepi jalan , ni husband punya idea tengah2 panas bergambar di bendang hahaha..


Tak pernah di buat dak orang bergambo panas2 hahaha,da kena hon bagai tapi ada kitaorang kesah kan.

kegemukan en husband nampak di situ hahaha



Sampai kat Teluk Batik dalam kul 5 petang, ramai nya la orang aku & husband naik bot pusing2 Teluk Batik harga  RM 5.00 seorang untuk 15 minit .Sempat la menyoping  2 3 helai baju untuk anak & diri sendiri.


sempat welfie berdua dlm boat



Macam2 pose dari kitaorang masa kat sini x sah x bergambar kalau dengan anak2 buah belah husband ni .Kakak ipar & abag ipar pon sporting.Aktiviti malam biasa la karoks hehehe.










Sebelum gerak dari Teluk Intan sempat la mengila pose ngan anak2 buah , depan rumah pon jadi katanya ..hahaha..


kakak ipor yang sporting gile hehehe








Keluar dari Teluk Intan kul 10 pagi kitaorang berpecah sebab aku & husband nak ke Lumut dulu ambil mak & ayah aku sebelum balik sempat berpose bagai di Pengakalan TLDM .Kul 1gerak balik Pahang ya ampun jalan jem gile....nasib baik si kecik tak meragam .





Rabu, 23 Disember 2015

Teringin Nak buat Giveaway Tapi...

Selamat Pagi Uols

Teringin sangat nak buat giveaway tapi tak reti hahaha..ada tak yang sudi bagi cadangan macam mana nak buat giveaway ni.

Macammana nak buat banner ,macammana nak buat link html,macamana nak dapatkan sponser?
Mintak tolong bagi tunjuk ajar ye pada otai2 bloger's tersayang semua.


Esok cuti Jumaat pon cuti yehaaa..tetiba hahaha :p


Jumaat, 18 Disember 2015

Macam2 Hal..!!

Selamat Petang Uols,

Tak tahu la korang ada mengalami apa yang aku kena ni atau pon tak ,just nak share.Aku pantang masuk toilet kalau toilet tu basah macam ada orang mandi especially toilet duduk.Pelik aku  kalau kite guna toilet duduk x kan la habis satu toilet tu basahkan, da macam orang mandi manda pulak.

Bukan apa aku rasa x selesa ,korang aku tak tau la, dalam hati tertnya2 yang guna toilet ni mandi ke apa habis satu toilet basah, kalau membuang pon x kan la sampai habis satu floor toilet tu basah.Ada perasan la orang tu tapi x kan la nak tegur kan..Kang x pasal2 bergado..hahaha

Pada aku x perlu la kot basahkan satu toilet tu sebab akan buat orang nak guna jadi x selesa.Tu pada penadapat aku la.Korang aku x tahu.. 

Adiosss... :)

Khamis, 17 Disember 2015

"Giveaway for Our Lovely Girl by Riana Little Cuties"




Click Banner




Assalamualaikum & Selamat pagi all's

Jom join segmen Sis Riana Little Cuties ni  :)


Rabu, 16 Disember 2015

"Fadh's Birthday Segment"

Assalamualaikum Jom Kite memeriahkan segment Fadh's ni 

First sis nak ucap happy birthday fadh's ,semoga panjang umur,ditambahkan rezeki,dipermudahkan segala urusan & semoga fadh's di bawah lindunganNya selalu,amiin..







Sis da follow blog  Fadh's Nurul 
Sis tag kawan sis & da inform diaorang 



Khamis, 10 Disember 2015

GP???

GP @ gila pangkat..mesti ada orang yang macam ni kat tempat kerja korang kan???, so sama la macam aku,aku x paham dengan sorang  mamat ni memang GP or die bodo', pangkat kat office CM under sales department ,nama pon dalam chart under sales department tapi feeling2 macam dia GM kat office.

Keputusan semua dia nak buat hello tempoh untuk ko jadi GM sementara da habis tau  & pihak management baru tak ada pulak bagi black & white cakap ko masih jadi GM.Berlagak kemain kalau cakap semua boleh buat,depan orang bukan main soft spoken bercakap dear2 x kan tinggal la dari mulut ko.

Tapi hakikat ko la orang yang tikam belakang orang lain, kena ingat beb kalau setakat dapat pangkat dengan cara mengampu memang x lama la ko . Cuba la berdiri dengan usaha sendiri .Semoga ko dapat hidayah la yep.

Meluat dengan orang yang feeling2 bagus hakikat bodoh sombong yang tak tahan ada pulak kaki ikut tu..dunia..dunia....

Selasa, 8 Disember 2015

" Give Away Hujung Tahun 2015 NS "


HADIAH
[]
4 x Diari Planner Tahun 2016
3 x Hadiah Saguhati

TARIKH BERLANGSUNG :
5 DIS 2015 hingga 20 DIS 2015

KLIK BANNER SEKARANG UNTUK MENYERTAI..!!! 
TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN..


Isnin, 7 Disember 2015

1st Mini Giveaway by azyyatiliah.blogspot.my

Jom jom Mini GA sahabat blogger kita ni

http://azyyatiliah.blogspot.my/


1st Mini Giveaway by azyyatiliah.blogspot.my




1st Mini Giveaway by azyyatiliah.blogspot.my


tamat 25 Disember 2015, aku memang suka buat collection fridge magnet ni ,harap2 la menang amiiiiiiiiiiiiiiiin.. hehehe....

Menang Header daripada Aisyhah Nyais

jom join 

menang header daripada aisyah Nyais









saya tag 

















Khamis, 3 Disember 2015

6 month 1 day











Alhamdulillah hari ni anak ibu Umar Esqandar da  6 bulan 1 hari,anak ibu da pandai undur depan & belakang da masa meniarap,cepat2 la merangkak sayang pastu da boleh jalan x sabar ibu nak tengok kamu berjalan.Yang tak tahan sekarang ada perangai baru nak tido mengamuk dulu hehehe.

Selasa, 1 Disember 2015

Bukan Senang Nak Buat Orang Sukakan Kite

Selamat Petang Uols,

Nak share sikit pasal entry tu punya tajuk , betulkan? bukan senang nak buat orang sukakan kite tapi rasanya kalau nak buat orang bencikan kite sekejap je kot..hihihi..

Al -Kisah ada la seorang hamba Allah ni,perangai bimboo sesangat suka ambil tahu hal orang sedangkan hal dalam kain sendiri x nak pulak jaga.Dok sibuk 2 cakap belakang ,aku x marah pon die kutuk blog aku die cakap yang blog aku ni entah apa2 la , x menarik la , share resepi pon entah pape, ok fione aku terima pandangan tu sebab memang betul x cantik pon tapi apa yang ada dalam blog ni hak aku jadi suka hati aku la kan nak tulis apa..

Lagipon aku buat blog ni pon saja2 tuk isi masa lapang aku,simpan gambar2 aku, moment2 aku , kalau rasa x menarik or entah pape x payah la follow or tengok tol tak?? ni tengok jugak.Ini namanya kaki bimbooo..sudah la dik noon oii buat kerja2 bimboo ni , baik jaga hal kain sendiri yang da koyak tu yep.. opstt...


Sedih ngan orang macam ni , tapi nak buat macam mana macam tajuk tu x sume orang suka kan kite, tapi rasa x perlu la nak jadi bimboo x suke dok diam2 suda ...

Adiosss... :)