Rabu, 12 Oktober 2016

Errk..lama gile rasanye...huhu..

Salam uols ,


Rasa nya hampir 2 bulan setengah  x mengarang ni , actually x ada cer yang menarik nak di update lagi pon sibuk cari kerja baru. Doakan saya dapat kerja yang baru ye kawan2.Sementara ni jadi surirumah sepenuh masa seronok pulak rasanya dok kat umah melayan kerenah si kecik coz setiap masa ada depan mata.

Tapi da terbiasa bekerja since umur 18 tahun tu yang masih gigih mencari kerja seandainya x ada takpe jadi surirumah pon kerja jugak kan hehehe.

Pape pon ikatan sebagai rakan blogger jangan di lupe taw, x semestinya saya x aktif saya x ingat rakan2 semua .Doa dan ingatan tu sentiasa ada.

Ok la Adiosss

Salam Manis Dari MasitaEyta  :)


Selasa, 26 Julai 2016

“Fantastic 7 Giveaway by SpendaLusuh”





Afternoon uols ,

Lama x join GiveAway tetiba nak join pulak ...hehehe...untuk syarat2 sile ke

http://spendalusuh.blogspot.my/

Jumaat, 15 Julai 2016

Need a new Job ..please help me...tolong saya ....

Salam Uols , Salam 10 Lebaran ,





Sana sini update pasal raya tapi aku nak update pasal carik keje hehehe :p , stress jugak rasanya bila da 6 tahun bekerja di company yang sama dan terpaksa cari kerja lain , al kisah company nak re size staff dari 100 ke 30 orang , mana la tau kot2 aku terkena kan.

Jadi sekarang da start cari mana2 ada peluang , kalau nak kata sedih tu opcoz la sedih da 6 tahun kot , semua staff da macam adik beradik ,tapi nak buat macam mana kita tak tau apa akan jadi esok hari tol x?

Sekarang ni perbelanjaan x macam dulu , RM 50 da macam RM 5 , sebelum kena buang kena la standby cari kerja masalahnya x banyak adoiii pening arr ....Kalau kt KL ni sorang je yang bekerja memang cedera parah la jawapnya dengan commitment yang banyak huhuu.mintak tolong kawan2 ye kalau ada kerja kosong untuk procurement/purchasing or Admin Executive informed aku ye ... Jasa korang amat2 la dihargai ..


Sebelum terlewat selamat hari raya semua , salam 0-0 ye  :)


Adiosss


Khamis, 30 Jun 2016

OMG.....Bags Bags Bags Bags & Bags



Selamat Petang  Uols,


Nak share pasal bag hari ni , kenapa bag?? tetiba kan hehehe...semalam aku saja bukak Zalora & bekenan kat 3 bag ni, so nak mintak tolong korang bagi pendapat yang mana ok untuk aku boleh??? coz terpaksa pilih satu je almaklum dalam keadaan sekarang tak boleh nak berbelanja besar huhuh...



 1.Beg Tangan Hitam








Pada aku hitam ni selamat senang nak matching dengan mana2 baju tol x? tapi tak semua suka warna hitam betul tak?Dalam kata erti lain warna hitam ni kira klasik punya warna.Pada aku wajib ada satu hehehe.Da ada bag warna hitam tapi yang macam ni tak ada lagi..haruskah??? hehehe...











2. Beg Satchel







Yang ni sesuai untuk bawak dokumen kerja, pada aku cantik,kalau pakai mesti nampak ala2 sophisticated gitu hehheeh..









3. Beg Tote


 Beg tote aku suke hehehe , sebab aku boleh simpan semua    barang hahaha .Kalau nak pergi office pon beg tote ni masih kelihatan hebat dalam suasana kerja.
















I wish i can buy all of them tapiiiiiiiiii ...............


Kalau korang rasa nak cuci mata sila tekan kat sini ye  bags



Selasa, 28 Jun 2016

Peraduan Duit Raya..! Mulai 27 Jun - 5 Julai 2016


Klik  SINI untuk join


Salam uols, jom join peraduan duit raya by Cik Reen kita ni ,syarat2 & hadiah seperti di bawah tu ye :)




Hadiah Duit Raya..!

Pemenang Pertama akan menerima Duit Raya sebanyak RM50 (tpop atau bank-in)
10 Saguhati bernilai RM5 (tpop)


Syaratnya


☑ Follow blog Reen (kalau belum).
☑ Buat post baru bertajuk "Peraduan Duit Raya..! Mulai 27 Jun - 5 Julai 2016".
☑ Copy gambar diatas dan backlink kan ke entry ni.
☑ Tingkalkan komen, link post awak dibawah.
*Pemenang dan saguhati akan dipilih melalui random.org. 
* Tamat pada 5 Julai 2016 jam 12 tengahari.


Selasa, 21 Jun 2016

"Segmen Memori Berkasih Ucing Follow"

http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/06/segmen-memori-berkasih-ucing-follow.html


Segmen Memori Berkasih Ucing Kadayan Berkaraoke.Memori Berkasih adalah lagu
lama yang tengah bangkit kembali dan selalu di mainkan di Radio dan
Siaran Tv.jadi Ucing pun tidak pula ketinggalan untuk menyanyikan
lagu ini.



Kebanyakkan Segmen Ucing meminta Anda Follow.Tetapi lain pula kali ini,Ucing pula yang Follow Anda.!



Syarat-syarat nya Mudah :



1) Tonton Memori Berkasih Ucing Kadayan Berkaraoke.

2) Klik Share Button Facebook atau Twitter yang ada di Youtube (Share ke Media Social Anda)

3) Buat tajuk post "Segmen Memori Berkasih Ucing Follow"

4) Copy Semua Coding yang telah disediakan dalam box dan Paste ke dalam Ruangan Html dan Publish.

5) Tinggalkan Url Post Anda dan Nama Akaun Facebook atau Twitter setelah Anda share Youtube Tadi Ke Ruangan Komen Disini.



Ucing akan Follow Akaun Facebook Atau Twitter Anda setelah mentepati Syarat-syaratnya.Tamat Segmen 23-6-2016.Blog dan Media Social Perserta akan di Senaraikan setelah Tamat Segmen ini.


Saya Tag

AinAthirah Anuar
Afif Rayyan

Isnin, 20 Jun 2016

image





Khamis, 16 Jun 2016

Iftar Di Golek Golek Ikan Bakar Sambal Petai-Gombak

Semalam aku iftar bersama anak buah hubby , anak buah teringin nak makan ikan bakar, di sebabkan teruje dengan Golek Golek Restaurant punya gambar dalam blog kitaorang pon gigih nak kesana,gerak kul 5 yaa ampun jalan jem sungguh,Nasib baik anak buah da booking seat awal2 & da order siap2..

Sampai sana dalam kul 6.40 seriously restaurant ni memang cantik ye,stail ala2 kampung memang x rugi datang dan menempuh jem.Dari tepi jalan da nampak singn board golek2 ni ,tapi nak ke restaurant ni kena naik bukit ye boleh tahan tingi bukit tu.Anak buah book seat dalam rumah tradisional melaka coz takut hujan sbb kitaorang ada anak kecik.Tapi seat kat luar tu lagi cantik2 tau.



rumah tradisional melaka 
Aku puji service staff2 kat sini dorang buat keje cepat, biasa kalau order kul 5 lebih or 6 nak tggu siap masa berbuka memang susah nak dapat if kat restaurant2 lain tp berbeza ngan kat sini walaupon kitaoarng order kul 5 lebih dan siap add on menu  kul 6 ,sebelum berbuka semua da siap ye.Macam2 kitaoarng order aku selitkan 2 pic je sebab ni je yang sempat snap coz si kecik da meragam hehehe.


sotong butter dengan telur masin

siakap masak sambal
Menu yang kitaorang order sup ayam,ayam masak butter,kerang bakar sambal,sotong bakar sambal,siakap bakar sambal,telur dadar dan air limau asam boi, mesti pelik kan kata ikan bakar sambal petai tapi petai x ada , coz kawan anak buah x makan petai so kitaoarng just amik sambal je la hehehe.Semua sekali RM159.00 pada aku ok la harganya.

Secara jujur nya aku boleh cakap tempat memang cantik dan unik,korang boleh google untuk tengok tempat ni sorry aku x snap pic banyak untuk info tuk korang coz penat menempuh jem huhuu.service bagus tapi taste makanan nya pada tekak aku biasa2 saja, pada orang lain aku x tau so kalau nak rasa sila pi ye hehehe.

Kat bawah ni aku share pic2 sebelum aku berbuka pose hehehe.








Rabu, 15 Jun 2016

" Giveaway Sejuk Sedap Ramadhan 2016 "

KLIK GAMBAR UNTUK JOIN GIVEAWAY

Hye hye salam perkenalan . 
Kami adik beradik Ema & Lisa ingin mengucapkan SALAM SAYANG salam Ramadhan . Blog VetoVirago sudah pun 1 tahun 4 bulan tetapi ni first time kami buat giveaway , dengan harapan agar semua bloggerian senyum selalu dan happy-happy ajerrr ...


Hadiah yang ditawarkan untuk
Giveaway Sejuk Sedap Ramadhan 2016
ini adalah :- jengg , jengg , jenggg !!!

untuk pemenang bertuah (dipilih oleh adik kembar kami yg berusia 9 tahun) :
  • 1 x T-shirt Exclusive Sabun Sejuk Sedap berharga RM 58

dan +10 hadiah menarik yg lain , iaitu :
  • 2 x Sabun Sejuk Sedap berharga RM 35 
  • 2 x Sampul Duit Raya Sabun Sejuk Sedap
  • 2 x Tapak iklan di Top Sponsor Blog selama sebulan
  • 2 x Duit Raya RM 5 / boleh tukar ke topup
  • 2 x Beg Tote Bercorak - tinggi 44cm x lebar 37cm
(boleh pilih design kegemaran)



Tarikh Mula :15.06.16 *Rabu
Tamat : 30.06.16 11.59 mlm *Khamis
Tarikh keputusan diumumkan pada :
02.07.16 *Sabtu

*****************
Terima kasih kerana sudi menyertai 
Giveaway Sejuk Sedap Ramadhan 2016 . 
Semoga anda bertuah dan berjaya ;)
 
*****************

Senarai peserta di SINI [tekan sini]

6) Paste-kan coding pada entry blog tersebut dan update post .
7) Tinggalkan link entry blog itu pada ruang komen entry asal [tekan sini]

Khamis, 9 Jun 2016

Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin

Bersempena dengan bulan Jun 2016 yang merupakan ulang tahun perkahwinan ke-4 mummy, bulan Ramadhan Al Mubarak,  dan kelahiran putera sulung mummy, Dzal Aidi Fiqry yang kedua tahun. Mummy berbesar hati untuk menjayakan satu Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin khas untuk pembaca blog mummy www.azlindaalin.com . Mummy tak buat syarat berat untuk Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin. 







GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN 





Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin



Aku Menang Free Premium Template By #Ahmad Hasif

Salam & Selamat Pagi Uols,


Alhamdulillah aku menang GiveAway by # Ahmad Hasif, dapat free premium template ,yang kalarnye banyak kali aku buat x menjadi2 hahaha,sib baik bro Hasif ni tolong akhirnya bertukar jugak la template aku.

Cer korang komen sikit macam mana ngan template baru aku ni ok x? hehehe



Template Lama

Template Baru




Rabu, 8 Jun 2016

GIVEAWAY : PERENCAH IKAN BAKAR BY AZATIESAYANG








Selamat Pagi Uols, Jom kite memeriahkan GiveAway Kak Azatie sayang kite ni..untuk sayarat2 sile ke 


http://azatiesayang.blogspot.my/2016/06/giveawayperencah-ikan-bakar-by.html


GiveAwat tamat 10 June 2016.



Rabu, 1 Jun 2016

Short Vacation




Sabtu 28 May,

Asalnya nak ke kenduri kahwin opismate hubby di Sungai Petani Kedah je tapi melarat2 ke Penang & Cameron Highland hehehe. 

Pagi breakfast kat area ipoh, yaaa ampun bihun sup kat sini memang xsedap, lupe pulak nama kedai nye coz x sedap kan wat apa nak ingat hahaha.Walaupon rasa bihun sup tu hancur kitaorang sempat berpose hahaha.











Dari dataran Ipoh terus gerak ke SP takut terlewat coz nak tengok si  Azraei akad nikah.Opismate hubby dua orang ikut sekali jadi kitaorang berlima satu kereta.Alhamdulillah kitaoarang smpai SP dalam kul 11 pagi macam tu.Sampai2 terus pi homestay relax , mandi & makan dan kul 1 lebih siap2 ke masjid coz Azraei menikah selepas zuhur.Sebelum ke masjid sempat pose dulu hahah







First time aku tengok tok kadi nikahkan 3 pasangan dalam satu masa heheh, simple je style orang kedah ni ye die punya taklimat kahwin pon sekejap je, satu jam lebih da settle tuk tiga2 pasangan ni.Azrei pasangan yang pertama, Alhamdulillah sekali lafaz je Azrei & Sofia sah jadi suami isteri, semoga kekal hingga jannah ye,amiiin...






Kul 5 kitaorang balik homestay rest , aku biasa la si kecik tido aku pon tido hahaha,lepas maghrib gerak ke Penang semata2 nak makan kat Jalan Gurney , masa ni penat kot masing2 x ada mood nak bergambo huhuhu, habis makan dalam ku 9pm kitaorang nak carik durian kat Balik Pulau tapi sayang smpai da tutup coz operation hour dorang kul 9am-9pm.Sedey tol so balik je la.

Ahad 29 May,

Esoknye plan nak pi Festival Durian kat Ipoh tapi last minute tukar plan carik je la kat tepi2 jalan kalau ada coz nak ke Cameron Hihgland pulak hehehe, hubby , kak zana & shu melantak durian aku x kuo kete pon si kecik tido lagipon aku batuk xde feel nak makan durian, dapat merasa seulas jadila gigih hubby jalan kaki nak bagi aku rasa coz kitaorang park jauh sikitdari tempat pakcik jual durian tu.

kat area changkat jering

Habis makan durian kitaorang terus ke Ipoh nak makan nasi ayam hinan, sedap nasi ayam ni harga pon ok x mahal sangat, pic xde ye sebab masing2 kelaparan tahap gaban da habis makan baru ingat x snap pic hahahha..Tapi aku ngn hubby sempat berposing kt sebleh restaurant ni hehehe.Kitaorang terus gerak ke Cameron. 


gambo depan restaurant


happy nye anak ibu ni





















Sebelum smpai sempat singgah tepi jalan snap pic ade je kan hahaha macam2 post ade,bukan kitorang je ramai je orang yang berhenti tuk snap pic jugak taw, x nak nampak kejakunan kan dan2 babitkan orang lain hahaha 







Lama x bergambo berdua thehehe, credit tu kak zana yang snap pic candid ni love it , hahahah.


candid pic thehehe
feeling janam2 hahaaha


Sampai Cameron dalam kul 6 hujan renyai2 carik parking dan kitaorang terus ke pasar malam , macam2 kak zana & shu beli memborong sakan dorang ni hahaha, aku beli strawbery ngan sayur jew.



Kul 7 lebih camtu kitaorang gerak balik kl, ikut tapah adoiii pening kepala, alkisah en hubby mengusik kitaorang semua katanya jangan makan banyak2 ti muntah kite nak ikut tapah ni, sekali die yang muntah hijo hahahha.

Sampai kl dalam kul 11.30 cam tu singgah kat Wira Tomyam, Seri Gombak, sorry pic x ada da x mampu nak bergambo penat gile rasanya, tapi restaurant ni memang glamer uols, kalau bulan puasa selalu fully booked . Cerita tamat kat sini next vacation entah hahahaa.

Adiossss...