Khamis, 16 Jun 2016

Iftar Di Golek Golek Ikan Bakar Sambal Petai-Gombak

Semalam aku iftar bersama anak buah hubby , anak buah teringin nak makan ikan bakar, di sebabkan teruje dengan Golek Golek Restaurant punya gambar dalam blog kitaorang pon gigih nak kesana,gerak kul 5 yaa ampun jalan jem sungguh,Nasib baik anak buah da booking seat awal2 & da order siap2..

Sampai sana dalam kul 6.40 seriously restaurant ni memang cantik ye,stail ala2 kampung memang x rugi datang dan menempuh jem.Dari tepi jalan da nampak singn board golek2 ni ,tapi nak ke restaurant ni kena naik bukit ye boleh tahan tingi bukit tu.Anak buah book seat dalam rumah tradisional melaka coz takut hujan sbb kitaorang ada anak kecik.Tapi seat kat luar tu lagi cantik2 tau.



rumah tradisional melaka 
Aku puji service staff2 kat sini dorang buat keje cepat, biasa kalau order kul 5 lebih or 6 nak tggu siap masa berbuka memang susah nak dapat if kat restaurant2 lain tp berbeza ngan kat sini walaupon kitaoarng order kul 5 lebih dan siap add on menu  kul 6 ,sebelum berbuka semua da siap ye.Macam2 kitaoarng order aku selitkan 2 pic je sebab ni je yang sempat snap coz si kecik da meragam hehehe.


sotong butter dengan telur masin

siakap masak sambal
Menu yang kitaorang order sup ayam,ayam masak butter,kerang bakar sambal,sotong bakar sambal,siakap bakar sambal,telur dadar dan air limau asam boi, mesti pelik kan kata ikan bakar sambal petai tapi petai x ada , coz kawan anak buah x makan petai so kitaoarng just amik sambal je la hehehe.Semua sekali RM159.00 pada aku ok la harganya.

Secara jujur nya aku boleh cakap tempat memang cantik dan unik,korang boleh google untuk tengok tempat ni sorry aku x snap pic banyak untuk info tuk korang coz penat menempuh jem huhuu.service bagus tapi taste makanan nya pada tekak aku biasa2 saja, pada orang lain aku x tau so kalau nak rasa sila pi ye hehehe.

Kat bawah ni aku share pic2 sebelum aku berbuka pose hehehe.








About Masita Eyta

Blogger

I Do My Own Thing And I belive What I Do Is The right Thing

4 comments:

  1. Balasan
    1. memang sedap sotong butter ni ain :)

      Padam
  2. Dah macam mkn dekat kampung aje kan suasana dia.. Sonoknyeee...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ha ah...restaurant ni memang stail ala2 kg..try la lea pi sana sejuk mata taw....Hehehe...

      Padam

Assalammualaikum
kalau rajin silalah komen...nanti saya blogwalking ok :)