Rabu, 1 Jun 2016

Short Vacation




Sabtu 28 May,

Asalnya nak ke kenduri kahwin opismate hubby di Sungai Petani Kedah je tapi melarat2 ke Penang & Cameron Highland hehehe. 

Pagi breakfast kat area ipoh, yaaa ampun bihun sup kat sini memang xsedap, lupe pulak nama kedai nye coz x sedap kan wat apa nak ingat hahaha.Walaupon rasa bihun sup tu hancur kitaorang sempat berpose hahaha.











Dari dataran Ipoh terus gerak ke SP takut terlewat coz nak tengok si  Azraei akad nikah.Opismate hubby dua orang ikut sekali jadi kitaorang berlima satu kereta.Alhamdulillah kitaoarang smpai SP dalam kul 11 pagi macam tu.Sampai2 terus pi homestay relax , mandi & makan dan kul 1 lebih siap2 ke masjid coz Azraei menikah selepas zuhur.Sebelum ke masjid sempat pose dulu hahah







First time aku tengok tok kadi nikahkan 3 pasangan dalam satu masa heheh, simple je style orang kedah ni ye die punya taklimat kahwin pon sekejap je, satu jam lebih da settle tuk tiga2 pasangan ni.Azrei pasangan yang pertama, Alhamdulillah sekali lafaz je Azrei & Sofia sah jadi suami isteri, semoga kekal hingga jannah ye,amiiin...






Kul 5 kitaorang balik homestay rest , aku biasa la si kecik tido aku pon tido hahaha,lepas maghrib gerak ke Penang semata2 nak makan kat Jalan Gurney , masa ni penat kot masing2 x ada mood nak bergambo huhuhu, habis makan dalam ku 9pm kitaorang nak carik durian kat Balik Pulau tapi sayang smpai da tutup coz operation hour dorang kul 9am-9pm.Sedey tol so balik je la.

Ahad 29 May,

Esoknye plan nak pi Festival Durian kat Ipoh tapi last minute tukar plan carik je la kat tepi2 jalan kalau ada coz nak ke Cameron Hihgland pulak hehehe, hubby , kak zana & shu melantak durian aku x kuo kete pon si kecik tido lagipon aku batuk xde feel nak makan durian, dapat merasa seulas jadila gigih hubby jalan kaki nak bagi aku rasa coz kitaorang park jauh sikitdari tempat pakcik jual durian tu.

kat area changkat jering

Habis makan durian kitaorang terus ke Ipoh nak makan nasi ayam hinan, sedap nasi ayam ni harga pon ok x mahal sangat, pic xde ye sebab masing2 kelaparan tahap gaban da habis makan baru ingat x snap pic hahahha..Tapi aku ngn hubby sempat berposing kt sebleh restaurant ni hehehe.Kitaorang terus gerak ke Cameron. 


gambo depan restaurant


happy nye anak ibu ni





















Sebelum smpai sempat singgah tepi jalan snap pic ade je kan hahaha macam2 post ade,bukan kitorang je ramai je orang yang berhenti tuk snap pic jugak taw, x nak nampak kejakunan kan dan2 babitkan orang lain hahaha 







Lama x bergambo berdua thehehe, credit tu kak zana yang snap pic candid ni love it , hahahah.


candid pic thehehe
feeling janam2 hahaaha


Sampai Cameron dalam kul 6 hujan renyai2 carik parking dan kitaorang terus ke pasar malam , macam2 kak zana & shu beli memborong sakan dorang ni hahaha, aku beli strawbery ngan sayur jew.



Kul 7 lebih camtu kitaorang gerak balik kl, ikut tapah adoiii pening kepala, alkisah en hubby mengusik kitaorang semua katanya jangan makan banyak2 ti muntah kite nak ikut tapah ni, sekali die yang muntah hijo hahahha.

Sampai kl dalam kul 11.30 cam tu singgah kat Wira Tomyam, Seri Gombak, sorry pic x ada da x mampu nak bergambo penat gile rasanya, tapi restaurant ni memang glamer uols, kalau bulan puasa selalu fully booked . Cerita tamat kat sini next vacation entah hahahaa.

Adiossss...


About Masita Eyta

Blogger

I Do My Own Thing And I belive What I Do Is The right Thing

7 comments:

  1. Wahhh... Merata berjalan... Wira Tomyam, dah dekat dah tu, leh cari nanti...

    BalasPadam
  2. Wahhh... Merata berjalan... Wira Tomyam, dah dekat dah tu, leh cari nanti...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe sekali sekala Hani...try la Hani restaurant tu pasa saya ikan bakar nye sedap..

      Padam
  3. Jom join GA akak
    http://azatiesayang.blogspot.my/2016/06/giveawayperencah-ikan-bakar-by.html

    BalasPadam

Assalammualaikum
kalau rajin silalah komen...nanti saya blogwalking ok :)